Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Husk

Jeg står oppreist ved kjøkkenbordet med klokka i hånda og heller innpå store slurker med kaffe. Det er ikke kaffen som er det viktigste her, men å kreve sin morgentimeout — uansett om den ikke alltid er breakfast at Tiffany’s er det viktig å gjøre noe om morgenen som du egentlig ikke trenger å gjøre akkurat nå — støvsuge, høre på regnet, svare på mail, lese noen sider. Det er den viktig, fordi når du sover, svever personligheten og tankene dine over kroppen din, og når du våkner er de ikke helt på plass før en morgentimeout senere.

Så hvis du stormer ut i en bråkete verden raskere enn du burde, vil personligheten din dingle rundt i løse lufta der hjemme i leiligheten, rådløs og forvirra over hvor i alle dager resten av deg har blitt av, og kroppen din vil løpe rundt som en hodeløs høne og bare kjenne at noe er feil, uten å vite hva. Det er dette som kalles å ikke føle seg helt som seg selv. Ikke rart du ikke føler deg som deg selv: Ingen morgentimeout, ingen deg. Derfor: Husk nøkler, husk kort, husk mobil. Husk penn, husk papir. Og husk hodet ditt.

09:13

Fredag kveld ser jeg forover mot morgenen. De fineste morgenene er på lørdager. Da er det lange frokoster og god tid, todo-lister med alt man har notert i løpet av uken og som man endelig skal finne ut av, oppdage eller undersøke. Det er fint å stå opp tidlig, og vite at du ikke må være noe sted akkurat nå. Bare være stille, snurre en penn rundt på et papir og se hva som skjer. Eller å få en idé mens du står i dusjen. Den følelsen når du har strøket ut et punkt på todo-lista allerede før klokka er 10 på en lørdag. Ved siden av en kopp, og å spise avocado til frokost, med tomat, og litt gressløk på toppen. Bellissimo!

Sympatisk & aromatisk

Er det en klisje at kreative mennesker liker å være oppe om natten? Jeg liker tidlige morgener. Stå opp tidlig uten noen som helst grunn, bare sitte og lese eller skrive mens dagen ennå er på vei. Det er rolig, men ikke stille. Larmen av at noe stort er på vei. Jeg tror det er en hel dag. Butikkene åpner, trikken begynner å kjøre igjen. Å sove gjennom morgenen er å våkne etter hundre år. Det er å gå glipp av alt i hele verden. Om morgenen finnes ikke tiden, det er bare begynnelser.

Jeg liker morgenen aller best. Morgenen er fruktig, rund og frisk, akkurat som denne fairtrade-kaffen fra Friele, som i tillegg har et veldig fint emballasje-design.

Men når jeg tenker over det, kanskje alt jeg liker ved morgenen, nettopp er det som noen liker ved natten.

Er du en morgenfugl eller en nattperson?

Følg Elefantzonen med RSS