Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Neser & blomsterstøv

Jeg lagde noe lignende 1. januar. Rart og gøy å se på forandringene som skjer av seg selv. En annen ting som er spennende å merke seg er hvor forskjellig jeg rettet oppmerksomheten min da jeg tok disse bildene. 1. januar var blikket rettet mot bakken og nedover. 1. mai strekker jeg mot blomstrende trær. Helt ubevisst.

Så er det noe jeg lurer på! Våren er super, men også en plage for mange. Jeg er ikke pollenallergiker, men omtrent annenhver person jeg kjenner er det, virker det som, inkludert kjæresten min, så jeg har god trening i å føle pollen-omtanke. Om du er, eller ikke, en av de mange med tett nese for tida, stem i pollen under. Du vet: Pollen-pollen. Den doble betydningen var faktisk ikke tiltenkt, pollen som i blomsterstøv og pollen som i avstemning. Nesten sånn at jeg skulle ønske den var det, for den var fin!

Er du allergisk mot pollen?

  • Nei (55%, 31 stemmer)
  • Ja (34%, 19 stemmer)
  • Kanskje (11%, 6 stemmer)

56 personer har stemt.

Loading ... Loading ...

Fotografering

Å ta bilder er å male med lys. Jeg liker vanligvis best å male med ord, men kanskje jeg bare generelt liker å male.

Når jeg maler med lys pleier jeg å bruke et Canon G11-kamera. Det er et slags kompaktkamera med speilrefleks-kvaliteter. Du kan stille på ting som blender, lukkertid og ISO. Men mange av bildene jeg legger ut her på Elefantzonen er faktisk også tatt med min iPhone 4. For er det noe jeg har lært om fotografering, så er at det beste kameraet er det du alltid har med deg.

06:57

Sjokolade i fin emballasje

Noen dager får jeg høstfølelsen. Særlig om kvelden, når det er mørkt, regner og man går tur under en paraply, når gatelysene glinser i asfalten, det blåser og man har et skjerf rundt halsen.

Les videre…

Ny notatbok

Jeg fant denne fine, lilla notatboken helt tilfeldig på Søstrene Grene. Den kostet 17 kroner og noen øre, og beviser at billig kan også være bra. Det var sølvfargede også, men jeg likte den lilla best. Omslaget har en herlig, detaljert tekstur som gir en lukseriøs følelse. Det samme gjelder den stilige graveringen av «Notebook» nederst i høyre hjørne. Papiret er også fint, selv om det ikke dufter særlig bra (veldig kunstig & fabrikk!). Sløyfen har jeg satt på selv. Fint, sant? :)

Les videre…

Jeg har en deadline …

Noen ganger når jeg tenker på noe jeg skal skrive, kverner idéene i hodet mitt i ukesvis. Formuleringer og ting jeg gjerne vil få sagt testes ut mens jeg våkner, mens jeg går, mens jeg tenker. Men så, når jeg i en virvelvind og fra en sky av røyk, endelig har produsert noe vi kan kalle en tekst, viser det seg at jeg bare har tatt med en brøkdel av mine beste idéer. Jeg er ikke notatbok-entusiast uten grunn! Å skrive er å ha mange tanker i hodet på en gang. Men å skrive er også å være kreativ, og det betyr å lukke øynene, kaste alt du holder opp i været, og vente på at det ramler ned i hodet ditt på en nyere og mer spennende måte. Slik går plutselig enkelte poenger tapt på veien. Men samtidig, slik dukker det også opp nye.

Noen ganger når jeg har skrevet noe ferdig, blir jeg så ivrig at jeg bare vil publisere det med en gang. Jeg har funnet ut at hvis jeg bare lar det hvile litt på harddisken, så kommer jeg gjerne på de tingene jeg hadde glemt å ta med likevel. Men som regel er det umulig, og teksten spreller seg ut av hendene mine og tar et stort mageplask inn i dine. Les videre…

I ♥ New York

Jeg kjøpte dette smykket i sommer. På Accessorize. Kostet nesten ingenting! Så nå går jeg rundt med Frihetsgudinnen rundt halsen. Det passer så bra. Symbolet på New York. For som du vet, I love New York. Jeg har aldri vært der, men det har nesten ikke noe med saken å gjøre. Idealiseringen av New York har nærmest gjort det til et nytt konsept, et sted med uendelige muligheter, der hvor alle historier kommer fra, der de er, hanging out og hører på jazz når ingen forteller dem til noen, eller før de en gang er blitt oppdaget.

Er det forresten sånn, at alle tingene vi ennå ikke har oppdaget, allerede finnes, bare et sted vi ikke vet om?

Uansett, det føles som om New York er noe — et eller annet — som tilfeldigvis heter det samme som en by i USA. Jeg vet ikke om det er noen sammenheng mellom de to, men jeg vet at en av dem er fantastisk.

Les videre…

Følg Elefantzonen med RSS