Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Nespresso

Det var en av de dagene i midten av november, da en først kjente at det begynte å bli kaldere. Det var mørkt og glatt på bakken, og jeg reiste til en t-banestasjon jeg aldri hadde vært før. Morgenene hadde begynt å bli vanskeligere, og senga desto varmere, mykere og deiligere. Sånt kommer en ikke opp av om morgenen. Noe måtte gjøres. Hvorfor stå opp når det fortsatt er mørkt? Hvorfor fryse når en kan ligge her og være varm? Hvorfor være tidlig ute når dyna er så god? Å bli morgenfugl er enklere sagt enn gjort. Hva om en bare kunne trykke på en knapp.

… den finnes jo faktisk!

Jeg kjøpte denne knappen, og tok trikken tilbake sammen med en stor eske. Så stor var esken at den måtte få sitt eget sete på trikken. Den var egentlig ikke så kjempestor, jeg hadde ikke kjøpt meg en vaskemaskin, men stor nok til å blokkere midtgangen, og for stor til å ha på fanget.

Da vi startet var trikken ganske tom, dette var en stykke utenfor sentrum. Men på ferden mot sentrum ble trikken fullere og fullere, og et sted på veien var det en dame som snek seg til å sitte på tuppen av setet til esken min. Hun snakket i telefonen og hørtes litt opprørt ut. Trikken var stappfull, hun snakket lavt men samtidig høyt inn i telefonen, krast men likevel med viss fatning, det var nesten så en kunne tro at hun kranglet med kjæresten sin. Jeg holdt fast esken med en arm for å hindre at den ramlet over noen i en sving.

Plutselig kjente jeg at telefondamen la armen oppå esken og støttet seg på den. Med en gang tenkte jeg at dette var vel litt frekt, litt som når noen setter seg på jakken din på bussen og du ikke klarer å dra den til deg igjen. Men rett etterpå føltes det helt motsatt. Det var faktisk ganske fint. Jeg og esken, med knappen som skulle gjøre vintermørket lettere, støtter samtidig folk som krangler lavmælt med en kjær i telefonen mens de sitter på en overfylt trikk. Dette måtte jammen være en bra eske. Lean on me.

Om det er sånn at det er det indre som teller, så er vi kommet til den delen nå. Jeg har kjøpt meg min første Nespresso-maskin. En Nespresso Essenza C91. Den har en knapp som slår den på, og en knapp som får den til å forvandle en kapsel til varm og deilig kaffe med crema. Min egentlig-ikke-kaffedrikkende samboer som liker kaffe likevel {jeg er bra innflytelse} får også smake! Hittil er min favoritt Ristretto som lungo. Og tenk så gøy at vi har gangavstand til selveste Nespresso-butikken på Egertorget! Selv om køen der pleier å være som til en Beatles-konsert …

Stikkord: ,
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS