Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Vil du kjøre Tante Paula?

Hei, du som leser dette! Jeg skulle gjerne hørt din mening om en liten ting. Nå for tiden har vi et prosjekt på skolen som går ut på å lage en kampanje for Tante Paula. Ja, det er helt sant. Den heter faktisk Tante Paula — en elektrisk, sammenleggbar scooter med uttagbare batterier som kan lades i en hvilken som helst stikkontakt. Den kjøres i trafikken og kan nå en topphastighet på 35km/t.

Jus Scootin’ (on the TP Scoot) fra Wellplastic ExtrasVimeo.

Vi testet den litt i dag, og det var veldig gøy! Den lager ikke lyd, og er helt utslippsfri. Det er litt som å suse gjennom lufta. Med begrenset hastighet. Men er den nyttig? Eller et leketøy? Vil folk ha den? Trenger de den?

Foreløpig er det veldig få i Norge som har den, så for prisen på 15.900,- vil det nok også følge med mange nysgjerrige blikk.

Jeg synes det er en spennende tanke om elektriske scootere som Tante Paula kunne erstattet bilen, i hvert for noen. Men er det mulig? I Oslo er det veldig mange biler som står parkert i gatene, og det er ikke hyggelig. Om alle hadde hatt en liten, elektrisk scooter kunne de tatt den med inn og plassert den i gangen i leiligheten sin.

Men det er også noen svakheter. På Tante Paula kan du verken ta med deg passasjerer eller mye bagasje. Du kan ikke hente noen i barnehagen, eller frakte en sofa fra IKEA. Men alle har ikke behov for slike bruksområder. Er du en av dem? Den lave hastigheten er også en bakdel. Det vil være fryktelig ubehagelig å kjøre med denne på motorveien, generelt alt over 40-sone. Men kanskje en ikke hadde sett på den som treg om ikke bilene hadde vært så raske. Er du enig?

I boligområder og små gater midt i byen derimot skulle jeg gjerne sust lydløst rundt med en Tante Paula. Noe sier meg likevel at en da like gjerne kan sykle. Vi har ikke helt lykkes enda i å finne mange gode grunner til hvorfor denne elektriske scooteren skiller seg fra sykkelen på en positiv måte, annet enn at Tante Paula kan holde hastigheten mer stabilt. Tidsklemma er alltid en utfordring.

Så — jeg lurt bare på om dere har noen tanker om dette produktet? Er det noen som tenker Ja! Jeg vil ha en Tante Paula! — eller sitter du igjen med en annen følelse? Hvem er du, og hvor kunne du dratt med Tante Paula? Kunne du droppet busskortet for den? Ville du latt bilen stå?

Håper dere har lyst til å svare, eller stille spørsmål, eller være med og diskutere! Til det sier jeg tusen takk.

Stikkord: , ,
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS