Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

«Jeg har jo en poetisk åre. Jeg liker blomster og sier mange rare ting»

Poesi er en koreansk film om aldrende dame som søker tilflukt i poesien. Filmen ble vist på filmfestivalen Film fra Sør. Det var faktisk noen i kommentarfeltet her som tipset meg om denne filmen rett etter jeg hadde oppdaget den selv. Det synes jeg var så utrolig fint! «Jeg får ikke sett den selv men jeg tenkte du ville ha glede av å se den. Kan ikke du se den også skrive om den her!» skrev hun.

Dette er en sånn film som jeg ofte bli nysgjerrig på, og etterpå angrer på at jeg ble det. Jeg endte opp med å bli ganske trist etterpå. Fortellingen er ganske provoserende. Noen deler er fantastisk fine, andre er helt utrolig merkelige. Samboeren min syntes at fortellingen ble fortalt på en tungvint måte. Det var mye tell and tell der det kunne vært mer interessant å vise hva som skjedde. 2,5 timer varte den i alt, så selv om den handlet om dikt, så lignet den ikke et. Fascinerende, litt slitsomt — kanskje det bare er en annen måte å tenke på. Det er i hvert fall ingen tvil om at hovedpersonen i Poesi er et stort høydepunkt! Hun kommer med massevis av fine, gjenkjennelige poesistrofer gjennom filmen og står for en av de fineste og sanneste replikkene:

Jeg har jo en poetisk åre. Jeg liker blomster og jeg sier mange rare ting.

Stikkord:
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS