Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Sniktitt i inspirerende skissebøker

Jeg kjøpte meg en fin bok her om dagen. Drawn In smugtitter i skissebøkene til 44 kunstnere, illustratører og grafisk designere. Forfatteren Julia Rothman står bak bloggen Book By Its Cover.

I boka er det spørsmål-og-svar-intervjuer med personene bak alle notatbøkene. Jeg liker å vite når og hvor de er når de tegner, hvorfor de velger et format framfor et annet, og hva de tenker når de går tilbake og ser i gamle notatbøker. Det er interessant å lese hvordan personlige skissebøker har hjulpet dem i karriereren, og hvor ofte idéene fra skisseboka får bli med ut og bli til noe mer.

Alt dette var så inspirerende at jeg bare måtte starte på en ny, blank bok selv. Jeg er ingen tegner, men tegning er veldig nyttig når en skal huske ting, synes jeg. Et øyeblikk, en person, kanskje. Etter jeg har tegnet (skriblet) opplever jeg at jeg bedre klarer å huske hva jeg følte, fordi jeg husker hvordan jeg følte meg da jeg tegnet.

Noe av det jeg liker med skissebøker og notatbøker er at de dokumenterer utvikling av stil og tanker. De personlige, levende og eksperimenterende. De er fulle av feil og mangler, men også av muligheter og potensiale. De er seg selv, de er alt mulig, de er hit og dit og overalt! De er frø, de er ferske og rå — og det er spennende! De får tanker ut fra hodet og ned på papiret, der de hører hjemme. Det føles bra. Slik blir kule ting til. Skissebøker er hemmelige og ikke ment å vises til andre. De skal ikke briljere, imponere, fascinere. De skal ikke være fine, interessante, nyskapende. Og jeg tror det er nettopp derfor at de så ofte blir det.

+ Du kan både bla i og kjøpe boka på Amazon

Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS