Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Hva er egentlig en hipster?

Jeg ble tipset om å se denne filmen. Og jeg tror jeg må gjøre det! Har du sett den? Howl heter den, og handler om San Fransisco på 50-tallet, poeten Allen Ginsberg som skriver det banebrytende diktet Howl, og hvordan samfunnet reagerer. Sinte unge menn og støvete skrivemaskinsekvenser.

Så er det noe jeg begynte å lure på. På YouTube er dette den mest likte kommentaren om denne traileren:

So many hipsters in one movie.?

Jeg begynner å smile fordi hipster liksom skal virke litt «ertende» på unge kvalitetsbevisste som prøver å forandre verden. Eller er det et kompliment? De sier at alle som går på Westerdals per definisjon er hipstere. Betyr det at jeg er det? Er du?

Det rare med alt dette er at det var hipstere på 40-tallet, på 70-tallet og nå, er det 10-tallet det heter?

Da jeg søkte på hipster på Wikipedia (er det en veldig hipster-ting å gjøre forresten …?) fant jeg denne beskrivelsen fra Jazz: A History fra 1977 hvor Frank Tirro definerer 40-talls-hipsteren:

To the hipster, Bird was a living justification of their philosophy. The hipster is an underground man. He is to the Second World War what the dadaist was to the first. He is amoral, anarchistic, gentle, and overcivilized to the point of decadence. He is always ten steps ahead of the game because of his awareness, an example of which might be meeting a girl and rejecting her, because he knows they will date, hold hands, kiss, neck, pet, fornicate, perhaps marry, divorce—so why start the whole thing? He knows the hypocrisy of bureaucracy, the hatred implicit in religions—so what values are left for him?—except to go through life avoiding pain, keep his emotions in check, and after that, «be cool,» and look for kicks. He is looking for something that transcends all this bullshit and finds it in jazz.

I dag er det hipster å være kreativ, ha en iPhone, ta bilde med Hipstamatic, være retro, og ikke gå på BI, bruke Moleskine, like jazz, være på Twitter … skrive en blogg… ?

Hva mener du? Forklar det til meg. Hva er hipster?

Stikkord: , , ,
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS