Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Bursdag etter tragedie

I går var en alvorlig og dramatisk dag. Alle har behov for å bearbeide det som skjedde, og som fortsatt pågår. Vi er tross alt alle mennesker! Men livet går videre, utrolig nok. Like brutalt som handlingene selv, blir det kveld, og natt, og dødens dag er over. Så starter en ny dag. 23. juli, det er bursdagen min. Hva er det meningen at jeg skal gjøre nå? Dagen jeg skal feire at jeg lever. Det føles veldig unaturlig nå. Det ligner ingen vanlig lørdag formiddag i hovedstaden når vi er på vei for å spise bursdagsfrokost. Gatene er tommere, stemningen er nedstemt. Jeg kan ikke forestille meg hvordan det må være i noen hjem akkurat nå. Noen tenker sikkert masse, uten å snakke. Noen snakker og gråter om hverandre. Noen føler seg helt tomme. Kanskje noen sitter klistret til nyhetene. Det er en form for bearbeidelse det også.

I respekt for de som har blitt drept er det naturlig å reagere med dårlig samvittighet. Alle føler seg berørt etter sjokket, selv om de ikke er direkte berørt.

Jeg ønsker meg ingen bursdagsgratulasjoner, men jeg vil at alle skal tenke en fin tanke, eller skrive den her, eller gjøre noe som gjør deg glad. Drikk en cortado. Ta en joggetur. Se en episode av en morsom tv-serie. Dette er den første dagen i resten av ditt liv. Noen dager er grusomme, som tatt direkte ut av helvetet. Men de fleste dager er gode. Noen er faktisk skikkelig fantastiske. Selv om det kan være vanskelig å tro.

Stikkord:
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS