Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Terror i Oslo

Jeg skriver om hvor fint det er å bo sentralt i hovedstaden. Neste dag skjer dette.

Jeg kommer ut fra badet, samboeren min sier at det har begynt å tordne og begynner å ta ut kontaktene fra datamaskinene. «Jeg hørte ikke noe,» sier jeg og ser ut av vinduet. Det har regnet av og på i hele dag. En lummer regn-og-tordenværsdag.

Etter en liten stund er det ingen flere tordenskrall i sikte. Jeg har et lite ærend i sentrum, så jeg begynner å gjøre meg klar.

Trikken kjører forbi da jeg går inn i kiosken for å kjøpe billett. Men det gjør ingenting, Det er 10 små minutter til neste, og det har faktisk sluttet å regne. Plutselig kommer enda en trikk. Med det samme!

Men denne linjen går da ikke her? Sikkert noe almindelig krøll, det har jo skjedd noe lignende før. Var det på 17. mai? Jeg stempler billetten min og finner en ledig plass. Trikken har allerede begynt å kjøre. Men stasjonene som introduseres over høytalerne er helt feil. Jeg får et stikk av frykt for å befinne meg i en trikk som blir styrt av feil person. Kan den være stjålet? Blikket mitt streifer forsiktig rundt mot de andre passasjerene, det er ganske mange. I noen refleksjoner kan jeg se en politibil som setter på blålys. Skal den følge etter oss? Den snur og kjører motsatt vei. Ok, kanskje det bare er noe almindelig krøll. En distré sommervikar, kanskje.

Idet vi runder svingen rundt Stortinget får jeg en SMS fra hjemme på vestlandet:

Er alt i orden med dere etter eksplosjonen?

Jeg går gjennom hodet mitt etter alt som kan ha med eksplosjon å gjøre. Jeg har ikke lest nettavisene i dag. Hva har skjedd? Er det alvorlig? Er det i sentrum? Kanskje det er utenfor. Kanskje en liten eksplosjon i en helt annen bydel. Ja, helt sikkert! Alt er i hvert fall i orden med oss. Ja, alt er i orden! Jeg er jo bare på vei til sentrum, alt går bra. Men hva har skjedd?

Jeg åpner Safari på iPhonen og trykker inn VG.no. Akkurat idet siden lastes ringer samboeren min: «Hvor er du?» spør han så raskt jeg har rukket å legge telefonen mot øret.

«På trikken …» svarer jeg nølende. Jeg dro jo hjemmefra for bare noen minutter siden. «Du må snu!» sier han raskt. «Det er en bombe …» Og plutselig legger jeg merke til at nesten alle de andre på trikken også snakker i mobilen. Noen bak meg har allerede snakket i noen minutter. Og damen ved siden av har lent seg helt forover i setet og speider ut av vinduet: «Hva er det som skjer?» roper hun inn i telefonen, «Alt er jo sperret her?»

Jeg går av på neste stasjon. Det lukter svidd i luften, men jeg tenker det bare må være noe jeg innbiller meg.

Mens jeg står og leser VG-artikkelen på trikkestoppet, begynner en dame å spørre om jeg vet hva som har skjedd. Jeg rister på hodet i en blanding av skrekk og forvirring, mens jeg løfter på iPhonen og sier at jeg prøver å finne det ut. Hun vifter i retning Grensen og forteller om knuste vinduer, full kaos og en god del kraftgloser.

Jeg er trygt tilbake igjen i leiligheten, og han klemmer meg hardt mens NRK Nett-TV allerede står på i bakgrunnen. Vi blir stående i stillhet og se på bildene som flimrer over skjermen mens sirenene uler utenfor vinduet.

Det var altså ikke noe torden. Og den svidde lukten som de snakker om på nyhetene var ikke innbilning. Tenk at vi en gang har sittet der, på kanten av fontenen midt i Regjeringskvartalet og hørt vannet sildre.

Det er umulig å ta inn.

Hvor var du da det smalt?

Stikkord:
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS