Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Bare et innlegg om en sofa

Jeg har kjøpt målebånd på Clas Ohlson. Det er 8 meter, og det var det lengste de hadde. Ingen rom i den nye leiligheten er over 8 meter; det vil alltid være langt nok. Det er en travel dag, jeg kjøper en utrolig god tyrkisk yoghurt på Deli De Luca som lunsj og spiser den på trappa foran Deichmanske Bibliotek i det overskyede, men varme været. På biblioteket låner jeg La Stå av Ingvild Rishøi som jeg har fått anbefalt av alle, og to Drops-bøker.

Vi har fått nøkler til den nye leiligheten, og den er mye finere, og til og med større, enn vi husket. (Tenk hvis det var omvendt!) I den forrige leiligheten har vi hatt en kjøkkenkrok mer inni leiligheten, men her er den ytterst ved et vindu som slipper inn masse deilig dagslys på de lysegrå kjøkkenbenkene. Det er så fint! Kjøkkenskapene er forresten høye som fjell. Det er som om de fortsetter så langt øye kan se. Jeg målte fra taket til gulvet. 270 cm! Men nå er det ingenting der. Annet enn ekko.

Bussen til Ikea, vi er skrubbsultne og spiser falafel (den var ikke super, bare helt ok). Til dessert har han gulrotkake og jeg har sjokolademousse. Men det viste seg at han vant dessertlotteriet denne gangen. Gulrotkaka var best! Han går og kjøper noe, og jeg blir sittende og beskue alle de som prøver å komme seg på den andre siden av en-veis-svingdøra. Det er fantastisk underholdning. Det er generelt veldig mye fint å observere på IKEA. Allerede på bussen dit, til og med. Noen dupper, noen diskuterer høylytt garderobeskap-problematikk, og man lurer på hva som er historien deres. For ikke å glemme den gode IKEA-kaffen.

Vi tenker å kjøpe en sovesofa, og finner en som er helt superminimalistisk, med hvitt trekk, og ikke bare er den en seng, og en vanlig sofa, den kan vippes et hakk bakover, slik at du føler deg som i luksussalen på kino. Et sånt smart, multi-funksjonelt møbel som plutselig blir det lureste du noen gang har sett! Og nå er jeg så trøtt i beina. Jeg har jogget, jeg har tumlet mellom Clas Ohlson-hyller, bibliotekhyller, IKEA-hyller (hvilt meg noen sekunder i en digg (men hakket mindre multifunksjonell) sofa), stått på IKEA-bussen hjem igjen, og gått resten av veien. Nå skal jeg endelig legge meg i vannrett posisjon. Lukke øynene. Drømme om sovesofaer, målebånd og multifunksjonelle møbler. God natt.

Stikkord: ,
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS