Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Nydalen Stasjon

Filmet med iPhone 4, blandet med lydeffekter fra iMovie.

I dag var vi på (nok en) visning. Denne gangen i Nydalen, hvor jeg faktisk aldri har vært før. Og du kan tro jeg ble positivt overrasket! Allerede på t-bane-stasjonen gjorde bydelen inntrykk. Der var det en helt fantastisk rulletrapp med lys og lydeffekter. Så jeg måtte jo såklart prøve å filme dette her. Da fikk jeg øvd og lekt meg litt i iMovie i samme slengen. Etterpå fant jeg ut mer om rulletrappene via Wikipedia:

Dette kunstverket kalles «The Tunnel of Light». I tilknytning til trappene er det montert mer enn 1800 lysrør og 44 høyttalere. Disse påvirkes av sensorer som reagerer på folk som benytter trappene. Repertoaret av lyd og lys følger årstidene. (Wikipedia)

Nydalen lever virkelig opp til navnet sitt, her er alt forbausende nytt. Dette ligner ikke Oslo. Faktisk ligner det mer på Sandnes, hvor jeg kommer fra. Der er nesten alle bygningene nye, og sentrum blir bare mer og mer helhetlig. De river ned alt og bygger nye boligblokker og skoler midt i sentrum. Blanke, lyse flater, glisende, store vinduer. Det ser så ryddig og rent ut. I Oslo derimot er det mer dynamisk, kan man si, og kanskje mer interessant enn rent. Her er drøssevis av forskjellige bygninger. Noen gamle og noen nye, noen vakre og velholdte, men mange ganske falleferdige også.

Jeg liker miksen av gammelt og nytt. Men det er også behagelig når alt er splitter nytt og helhetlig. Så jeg lurer: Hva kommer det egentlig av? Er det den tettpakkede infrastrukturen i eldre og større byer som gjør at det er vanskeligere å rive ned og bygge nytt? I Nydalen var det tidligere fabrikkindustri, og det samme gjelder i Sandnes. Er det derfor det kan bli til hypermoderne boligblokker? For ikke å glemme den flotte og moderne bygningen til Handelshøyskolen BI (som også ligger i Nydalen). Noe som minner meg om Georg Sverdrups hus på Blindern, hvor Universitetsbiblioteket ligger. Det må være en av mine favorittbygninger i Oslo.

Jeg likte meg i Nydalen. I hvert fall den lille biten som jeg opplevde, den lille stunden vi var der. Nesten som å reise til fremtiden. Eller egentlig nåtiden. I hvert fall etter turen gjennom The Tunnel of Light.

Stikkord: ,
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS