Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Hjem?

Vi så det på de som gikk foran oss. Vi så det på de som gikk foran dem igjen. Vi så det da vi gikk inn døra, opp trappa. Helt til det ikke gikk an å gå mer. Det var helt fullt i gangen der oppe. Fullt av alle de som skulle på visning. Vi står i kø i trappa. Snart er det kø bak oss, og i gangen under der igjen. Det kunne vært noe helt spesielt vi ventet på, men det er bare en 35-kvadratmeters leilighet litt utenfor Oslo sentrum. Som hver kandidat nå har omtrent 5 % sjanse for å få leie.

En dame kommer ut av en av de andre leilighetene med en baby på armen. «Oi» sier hun til babyen da hun ser alle menneskene. Oi, ja, det kan du si, tenker jeg og smiler. Vi smiler. Men det er ikke så mye smil i gangen. Mange oppgitte ansikter. Det er vanskelig, vi forstår hverandre, egentlig, alle vil det samme. Men vi er liksom konkurrenter. Alle er stille, trommer annonsen mot buksebeinet.

Plutselig skjer det noe der oppe, det er som i Løvenes Konge når alle dyra kommer buldrende. Sånn er det på leiemarkedet akkurat nå. Og tida renner ut, snart må vi flytte, hva skal vi gjøre? Tenk at det skal være så vanskelig. Og hva kan man egentlig gjøre på en visning, annet enn å smile og titte, og presentere oss, som de to rolige rogalendingene vi er?

Snart må vi flytte. Jeg vet ikke hvordan det blir. Det er ikke noe gøy i det hele tatt. Det handler om noe så elementært som det stedet du skal sove, og være, og slenge deg ned på sofaen og sukke, og tenke. Det stedet du skal slappe av, og dusje, og være hjemme, det stedet du skal bo. Hvor blir det? På film og i tv-serier pleier sånne ting alltid å ordne seg. Innen episoden er slutt, har Carrie fått en sjekk av Mr. Big, og så kommer rulleteksten. Men livet er bare en eneste, lang episode, hvor det er langt mellom vendepunkt og reklamepauser. Men det kommer jo et vendepunkt. En gang. Om en uke. Om to uker. Det må jo det. Det jo det. Alle må jo ha et sted å bo. (Heldigvis har vi hverandre. Heldigvis!)

Stikkord: ,
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS