Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Mine illustrasjoner i iPad-barnebok

Jeg er ingen tegner. Men for en stund siden laget jeg illustrasjoner til en barnebok som heter Kaos i Slottsparken. Det var helt nytt for meg. Vanligvis skriver jeg jo, og nå skulle jeg prøve å få fram følelser uten ord, men gjennom streker. Kunne jeg klare det?

Jeg startet med å finne fram bilder av tegneseriefigurer, helt enkle tegninger som likevel gir en umiddelbar forståelse av hva det skal forestille. For når du tenker deg om: Hvordan ser egentlig munnen ut til en som er skikkelig sint? Hvordan tegner man en and uten å få den til å se ut som Donald? Og hvilke visuelle effekter er det som gjør en prinsesse til en prinsesse?

Sånne ting prøvde jeg å finne svar på. Jeg søkte til og med opp og tegnet etter gamle, kongelige portretter. Slik ble det til at kongen i Kaos i Slottsparken ble litt snau i håret. Men veldig snill og glad!

De andre karakterene er Kristoffer, han er en veldig uvanlig and. Og Karoline, henne skjer det noe med som er litt skummelt. Og så er det prinsessa. Hun ser kanskje ut som en vanlig prinsesse, men når du møter henne vil du oppdage noe annet.

Det fine med å tegne, er hvordan lett det er å forme figurene til sinte, til triste, til glade. Bare det å snu nebbet til Kristoffer nedover, og krumme øynene i en trist bue, beveget noe i meg, lynraskt og helt plutselig — som et tordenskrall. Noe av det samme skjer jo når jeg skriver. Men der tar forandringene litt lenger tid. Her skjedde noe på en litt annen måte.

De sier at den venstre hjernehalvdel styrer språk, setninger, skriving og ord. Mens den høyre hjernehalvdel styrer bilder og visualisering. Den venstre styrer det kontrollerende, mens den høyre styrer det spontane. Kanskje var det noe av dette jeg opplevde under min visitt i den høyre hjernehalvdel. Noe jeg definitivt kan ta med tilbake til den venstre.

Resultatet heter Kaos i Slottsparken. Boka er skrevet, programmert og lest inn av samboeren min. På bloggen hans kan du lese mer om barnebøker, og hvordan det var å lage den første boka:

Jeg går ofte forbi slottet. Om sommeren plasker endene fornøyd rundt i et par store dammer, til stor glede for forbipasserende barn (og noen voksne). Men utpå høsten en gang forsvinner vannet. «Hvor blir det egentlig av?» lurte jeg på en dag jeg gikk forbi. Og sånn ble historien til …

Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS