Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Dette forandrer alt

This changes everything. The industry is dead. There has never been a better time to be an artist.

— Seth Godin

PressPausePlay Official Trailer fra House of RadonVimeo.

Før fantes det profesjonelle artister. Man gikk til fotografen for å bli fotografert. Nå er alle fotografer, filmskapere, skribenter, musikere. Med seg selv, en laptop og internett kan de fleste gjøre det meste. Alle er skapere, alle er forbrukere. Det kreative landskapet forandrer seg, og det påvirker hvordan vi skaper, distrubuerer og konsumerer kreative arbeider. PressPausePlay er en dokumentarfilm om håp, frykt og digital kultur. Jeg har ikke klart å finne den i sin helhet på nett enda, men gjennom hele prosessen har filmteamet publisert smakebiter, teasere og intervjuer. Noen av dem kan du se i dette innlegget. Flere videoer kan du se her. Sjekk også PressPausePlay.com.

Jeg blir fylt med en sånn inspirasjon og fremtidsoptimisme av å observere dette. Jeg kjenner jo alt dette på kroppen selv. Når du blogger er du min egen redaktør, sekretær, skribent, fotograf, markedsfører, alt. Jeg er en del av en generasjon som knapt kan forestille seg noe annet. Neste generasjoner vil i hvert fall ikke forstå hva vi snakket om da vi snakket om å legge bokmanuset i en konvolutt og sende det til et forlag. Eller å sende et leserinnlegg inn til en avis når du kan spre idéer raskere ved å publisere det på din personlige blogg. Og kanskje få mer ut av det på sikt også.

PressPausePlay Sneak Peek #1 – Seth Godin fra House of RadonVimeo.

Alt dette får meg til å lure på min egen, kreative utdanning. Hvis alle kan litt av alt, hvis industrien er død og det ikke lenger finnes profesjonelle kreatører, hvis det går den veien — blir utdanning mer viktig? Eller mindre? Hvem skal jeg bli? Eller kanskje mer spesifikt: Hva skal jeg bli? Før skulle jeg bli forfatter. Nå tenker jeg mer på det som en som jobber med tekst. Og andre ting. Forskjellige ting. Sammensatte ting. Som varierer. Hva skal man kalle det yrket?

Det føles som en vei som blir til mens man går. Jeg har ikke noe mål med min kreative utdanning. Før utdannet man seg da man hadde funnet ut hva man skulle bli. Jeg utdanner meg fordi jeg skal finne ut hva jeg skal bli. Det er rart. Jeg vet ikke hva det betyr. Hvordan skiller man seg ut i en verden der alle kan litt av alt? Ved å spesialisere seg? Ved nettopp å ha en utdanning? Er man automatisk profesjonell etter ferdig utdanning? Eller må det først penger inn i bildet? Det virker som om fremtiden ikke handler om penger. Ikke først og fremst. Det handler heller om to make a point og eksperimentere, om å utvikle seg selv om person, som kreatør, om å oppdage og spre idéer, om flaks. Det handler om å slå an. Handler det om å være populær? Er fremtiden egentlig ganske subjektiv og bråkete?

Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS