Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Skriver vi mer utadvendt på kafé?

I DN-magasinet 21. mai var det en artikkel om kaféen som det nye kontoret. La Oficina er en litt annerledes kafé i København. Alle sitter og jobber.

Stedet kombinerer det tradisjonelle kontorfellesskapet med en blanding av klubb og kafé. Alle som går der er medlemmer for en sum i måneden. De jobber som selvstendig næringsdrivende eller frilansere innen forskjellige felt. De er selgere, advokater, webdesignere. Operasangere. De kommer hit noen ganger i uka for å samarbeide og knytte bekjentskaper.

Men folk sitter på kafé og jobber overalt. Med trådløst nett, egne ressurser, og veksten i kreative næringer blir arbeidsplassen et sted som svirrer rundt i luften. Et annet sted i artikkelen, på en mer alminnelig kafé i Oslo, er det et lite intervju med forfatter og journalist Mette Karlsvik. Hun snakker om hva det å skrive på kafé gjør med teksten. Den blir mindre innadvendt. Man bruker et annet språk i offentligheten enn man gjør hjemme, sier hun. Kaféomgivelsene setter deg i en annen modus.

Det synes jeg er spennende! Jeg liker veldig godt å gå på kafé når jeg skal lese eller skrive, eller bare skrible litt i notatboka for å finne idéer. Når jeg skal starte på noe nytt, eller sitter fast, fungerer kafé-besøk som en inspirerende start, eller produktivt avbrekk. Du tar på deg litt annerledes klær enn når du sitter hjemme — litt krøllete og rar etter å ramle rett fra frokostbordet og inn i arbeidet. Du plukker opp deg selv, og du føler deg bedre. Finere. Fjongere. Og teksten blir det også.

Dette med å skrive mer utadvendt får meg også til å tenke på hvordan skriving på kafé påvirker utadvendte personer i forhold til innadvendte. Jeg er jo innadvendt. Og ulikt enn man skulle tro: Jeg føler meg anspent når jeg skal skrive, tenke, lese noe i et helt stille rom. Bevegelse, miljølyder, små og store observasjoner, da føler jeg meg på plass og fokusert. Kafé-rusen får meg gjerne også til å ville gå tilbake til min egne skrivestue for å fortsette arbeidet der. Litt friskere. Litt luftigere. Som å gi seg selv (og teksten) en makeover.

Hva føler du? Liker du å skrive/lese/tenke/jobbe på kafé?

Stikkord: , , ,
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS