Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

2 kule kamera-apps

Jeg liker vintage-følelsen i bilder og film. Om det er utbrent eller litt overdrevent, så er det bare ekstra fint. Jeg liker at man bruker det man har, når man fotograferer. Enkle verktøy og tilfeldigheter, som blir til snapshots og naturlige øyeblikk. Og det er en rar greie: Med en ny dings i 2011 tar vi bilder i en stil som tilhører fortiden.

Man trenger ikke lenger vite noe om å ta bilder for å gjøre det, ikke om film, eller fremkalling, eller instillinger. Det er automagisk fotografering. Digitaliserte bilder i analog stil er kanskje juks. Men man kan definitivt få mange fine resultater. Jeg liker at det er mulighet for å prøve å feile. Ingenting blir brukt opp. iPhone har så masse flotte muligheter for fotografering, det slutter aldri å fascinere. Og det kommer noe nytt hele tiden. Jeg liker ting som man kan lage nye ting med. Her er 2 slike apps som jeg liker ekstra godt for tiden:

8mm Vintage Camera

Jeg synes det er veldig fint å se på, men jeg har aldri vært helt inne i det med filming og video. Så kanskje det er på tide å øve. Denne appen er inspirert av 8mm-formatet fra 1930-tallet. Det følger med noen forskjellige effekter, f.eks. 70-tallsstil, svart/hvitt eller lyslekkasjer, eller frame jitter for å gi den ekstra vintage-gimmicken. Du kan også velge hvilket av de to kameraene på iPhone 4 som du vil bruke.

IncrediBooth

Du vet gamle fotobokser i filmer, som f.eks. i Amélie? Jeg husker jeg tok bilder i en slik da jeg var i Berlin for noen år siden. Perfekte svart/hvitt-bilder i strimler kom ut. Det var magisk. Og det er denne appen også. Før man starter, velger man en effekt i hjulet under søkefeltet. Så tar kameraet 4 bildet etter hverande, de kommer i en strimle som du kan lagre, maile, eller dele på Facebook. Det fine er at du kan velge å dele de forskjellige bildene i remsen hver for seg.

Hva er dine kamera-app-favoritter?

Stikkord: , ,
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS