Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Skrive opp? Skrive ned?

Jeg føler meg alltid mye bedre når jeg skriver ting ned. Eller opp? Jeg skriver opp på en tavle, men ned i en bok. Det vi skriver opp er midlertidig, mens det varige skriver vi ned. Finnes disse skillene på andre språk, eller er dette bare noe surr vi har funnet på for oss selv? I dagboka skriver jeg ned hvordan dagen min har vært, på lista skriver jeg opp det jeg skal huske. Samtidig: Jeg kan gjerne skrive ned noe jeg vil huske, til og med om det bare er midlertidig. Det er i hvert fall noe jeg kunne finne på å si.

Å skrive ned virker mest vanlig. Når vi skriver så går det jo nedover. Som regel. Men ikke i diktet som jeg skrev for en liten stund siden, det skrev seg oppover. Andre ting jeg kommer på som kan skrives oppover er rangeringer: 10, 9, 8, 7 … Oppover, oppover. Oppover. Men å skrive opp og å skrive oppover trenger jo ikke være det samme. Kanskje det er en dialekt-greie? Som så mange andre misforståelser i språket er. Noen ganger sier jeg ynglings istedet for yndlings. Og jeg tviler på at jeg er den eneste! Men igjen: Forskjellen mellom ynglings og yndlings er vel hakket større enn mellom å skrive opp og å skrive ned. Eller?

Hva heter det?

  • Det kommer an på (63%, 27 stemmer)
  • Skrive ned (37%, 16 stemmer)
  • Skrive opp (0%, 0 stemmer)

43 personer har stemt.

Loading ... Loading ...

Stikkord: , ,
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS