Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Gardermoen hvisker

Når du står på Gardermoen og venter på flytoget, vil du kanskje få øye på denne. En slags skjerm som henger ned fra taket, rett over en sirkel på bakken med en liten prikk. Det kan være en slags lampe, eller noe røykere kan stå under slik at røyken ikke sprer seg. Men som du ser på bildet over, så er den merket med et symbol av en person, under noe som ser ut som lydbølger. Stiller du deg under skjermen, i midten av sirkelen på bakken, hører du noen som hvisker til deg. De som står lengre borte aner ingenting.

Den har vært der en god stund, jeg prøver alltid å gå bort og stille meg under skjermen når jeg skal ta flytoget fra Gardermoen. Det passer veldig fint hvis et tog akkurat har gått, og du har litt ekstra god tid. Det blir nesten sånn at du håper på å miste toget, slik at du kan tilbringe litt ekstra tid sammen med denne kunstneriske saken.

Såvidt jeg husker hvisker den noe om at noen mennesker, de er alltid på farten, de har ikke tid til å stoppe opp. Stoppe opp er jo nettopp det man gjør under den rare skjermen som henger fra taket, mens man ser på alle de fremmede menneskene som løper forbi, inn og ut av tog som kommer og går. Så man skvetter litt. Det er en fantastisk fin idé. Overraskende og poetisk i det offentlige rom.

Er det noen her som har lagt merke til denne før? Noen som vet hvorfor den er der, hvordan den fungerer som den gjør, og kanskje hvem som har laget den?

Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS