Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Mac eller PC?

Er det sant at valg av operativsystem har sammenheng med personlighet og livsstil? Mac-personer er unge vegetarianere som bor i byen og liker moderne kunst, liberal politikk og indie-film. PC-personer er eldre, mer konservative, og sammenligner gjerne det å snakke om datamaskiner med et fremmed språk.

Det leste jeg i en artikkel på Tuaw.com i dag. En stor undersøkelse gjort av Hunch.com konstaterer at PC- og Mac-personer tenker annerledes og lever annerledes. Mellom mars 2009 og april 2011, spurte Hunch 388,315 av sine besøkende om hvilken plattform de foretrakk. Blant de som svarte, som ikke nødvendigvis representerer flertallet, så 52 % på seg selv som PC-personer og 25 % som Mac-personer. Se flott infografikk av undersøkelsen her.

Noen fine eksempler fra resultatene er f.eks. at 13 % flere Mac- enn PC-personer sier at de vil bli oppfattet som unike og annerledes, og de vil sette sitt preg på ting. 26 % flere PC- enn Mac-personer foretrekker å være en del av mengden.

Et annet sted står det at 33 % flere PC- enn Mac-personer vil si at to tilfeldige personer er mer forskjellige enn like. Mens 21 % flere Mac enn PC-personer vil si at to tilfeldige personer er mer like enn forskjellige.

Er du en Mac-person eller PC-person?

  • Mac (64%, 58 stemmer)
  • PC (26%, 24 stemmer)
  • Ingen av delene (10%, 9 stemmer)

91 personer har stemt.

Loading ... Loading ...

Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS