Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

10 ting om kreativitet

Du trenger en avis. Og en tusj. Finn en artikkel. Stryk over ord, behold de du liker. Snart har du et dikt. Austin Kleon er en kunstner/tegner/skribent/kommunikatør som har gitt ut boka Newspaper Blackout med dikt han har fått frem på denne måten. Når du vil skrive: Hvorfor starte med et blankt ark når det allerede finnes så mange ord der ute?

På bloggen sin har denne poeten skrevet en artikkel som heter How To Steal Like An Artist (And 9 Other Things Nobody Told Me).

(Takk for tipset, Sushibird!)

10 inspirerende tips, råd og meninger om kunst, kreativitet og det å lage ting. Gå vekk fra dataen, skriv på veggene, vær fysisk, bruk rommet — bruk hendene. Stjel som en kunstner. Kreativitet er subtraksjon.. (Du kommer til å få lyst til å lage noe etter å ha lest den!)

«Be regular and orderly in your life, so that you may be violent and original in your work.»

– Flaubert

I en video som artikkelen linker til, snakker Rainn Wilson fra The Office om hvordan man unngår kreativitetssperre. Han sier at alle er kreative, det er noe artistisk og uttrykkfullt ved alt vi gjør. Men hvis du ikke vet hvem du er, hva du står for eller hva du tror på, er det helt umulig å være kreativ.

Dette minner meg om et fint sitat jeg fant her om dagen …

«The beautiful part of writing is that you don’t have to get it right the first time unlike, say, brain surgery.» — Robert Cormier

Å vite hvem man er gjør det kanskje lettere å komme i gang med å lage ting. Men det fine med kreativitet er også at du kan prøve noe, og hvis det ikke funker kan du prøve noe nytt. Du kan teste hvordan det er å være én slags person, men hvis det ikke passer, trenger du ikke å fortsette. For meg er kreativitet en måte å finne ut hvem jeg er. Eller til og med kanskje å skape den jeg vil være.

Blackout-poeten skriver i artikkelen: «Don’t wait until you know who you are to start making things.»

Men så begynner jeg å lure … hva om alle visste akkurat hvem de var. Ville det vært en mindre eller mer kreativ verden? Jeg tror det kommer an på hvordan vi ser på det å lage ting. Er vi kreative for å uttrykke hvem vi er? Eller er vi kreative fordi vi leter?

Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS