Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Stå støtt

video via Linn Heidi

Ikke skriv bra. Det fineste skriverådet jeg vet om. Ikke skriv bra, bare skriv. Da skjer det noe. Ikke bra. Men. Fengende. Fascinerende. Fengslende. Kanskje … Men ikke bra. Ikke si at det er bra. Hva er bra? Det som får deg til å føle noe. Jeg lurer på hvem som har ansvar for å vekke følelsene. Er det teksten sitt ansvar å få deg til å føle, eller er det ditt ansvar å la deg rive med … Tekst er som mat. Noe er deilig helt plutselig, som sjokolade, og snæks-gulrøtter. Andre ting må tine en stund, i lunka vann, som scampi. Så er det de tekstene som må stekes på høy temperatur i 45 minutter. Hvis du tar fiskegrateng-emballasjen som en konfekteske, så smaker innholdet riktignok fengende, fascinerende og fengslende (Vil jeg tro). Men i det tilfellet — er det bra? Det gjelder å tilberede den riktig. Riktig. Riktig. Er det bra å gjøre det riktig? Er ikke poenget å bryte opp? Spise fiskegratengen rå, steke sjokoladen, dyppe scampien i karamell! En tekst har ingen bruksanvisning. Meningen er at det skal si seg selv. Det skal si seg selv. Si seg selv. Seg selv. Selv … selv … s… elv.

Stikkord: ,
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS