Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen




2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.





Sentimental uten blygsel

Kunstneren Rob Ryans har illustrert og skrevet til denne notatboken som jeg kjøpte på Urban Outfitters i København. På baksiden står det: He freely admits his pictures and stories are unashamedly sentimental. Det synes jeg er spennende … Sentimental uten blygsel!

All of these words and all of these pictures, and these small scraps of purpose and intention and dreams, will walk along side of me and keep me company on this my great journey, and will serve to remind me to savour all my days spent upon this earth.

Jeg innrømmer det. Jeg har en forkjærlighet for det romantiske. For det sentimentale, delikate og melankolske. Det kommer frem i måten jeg er på, og på hvordan jeg skriver. Det er aldri meningen å være søtladen, for det er ikke tilgjort. Alle er sentimentale. Alle kjenner et lite hopp i brystet når det er noe som er fint på en enkel og plutselig måte. Hvis ikke burde de utsette seg for det sentimentale oftere. Det kan være både friskt, modig og utfordrende.

For hvor går grensen mellom det sentimentale og det pompøse? Det sentimentale og klamme, det sentimentale og klisjéfylte? Noen synes det er lettere å være sentimental på engelsk. Det er trygt å gjemme seg bak språket. Et språk som på mange måter har lagt ned terskelen for hva som er sentimentalt, og hva som bare er ord, fordi vi allerede har hørt mennesker så mange ganger før være sentimentale på engelsk. Hvordan kan vi skrive og lage ting på norsk, som er sentimentale, ærlige og følsomme, men som likevel er bra?

Jeg tror det må starte med noe: Å være sentimental uten blygsel.

Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS