Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

København pt.3

Her er metroen i København som jeg fortalte om tidligere i uka. Jeg liker så godt at sporet er bak glass. Hvem har vel ikke fått litt angst av de åpne t-banesporene som vi har i Oslo? Den symbolske streken som egentlig ikke beskytter mot noen ting som helst.

Nå sitter vi på båten på vei tilbake til Oslo. Tenk at jeg blogger på sjøen! Er ikke det kult? På nettsidene til DFDS står det at det er en satellittbasert tjeneste som går via en satellitt 35.800 kilometer over jorden! Sprøtt. Og vanvittig bra.

Jeg tok taxi til Rådhusplassen i dag tidlig før de andre hadde stått opp, og for å prøve å sjekke ut stedene jeg hadde blitt tipset om. Jeg fant veggisrestauranten Riz Raz, før den hadde åpnet, men ellers har tiden i København flydd så fort at jeg ikke har fått anledning til å finne frem til så mye mer. Det krever ganske mye planlegging og innsats å finne frem til steder når du er på et nytt sted. Som regel vandrer man jo bare rett frem og stikker innom det som tilfeldigvis skulle dukke opp. Men så er det jo så spennende å få personlige tips om fine steder. Man blir ekstra nysgjerrig, får fine, forventningsfulle sommerfugler i magen, og så er det jo også ganske så interessant å se om realiteten innfrir til anbefalingen. Og hvis den gjør det så er det veldig kjekt å kunne gi tipset videre til andre. Eller bare å vite. Det er godt det óg.

Men det må bli til en annen tur! Jeg må definitivt reise til København igjen. Flott sted. Masse kaféer! Og de er ikke så overfylte som i Oslo. Selv ikke i sentrum. På en hverdag. Og selv ikke i lunsjtider. Et superfint sted å ta med kjæresten sin for å dele en berlinerbolle.

En annen ting om å finne frem i en fremmed by: Hvorfor er datatrafikk-prisene så dyre i utlandet? Hva er poenget med å ha iPhone med kart-funksjon, når du ikke kan bruke den når du reiser til et sted du ikke er kjent, uten å blakke deg helt?

Når det er sagt: Det er fint å se hvor forfriskende det kan være å reise til et sted du ikke har vært før. Alt er nytt, det nullstiller hodet. Og gir masse idéer. Du ser på ting på en helt ny måte. Mange i klassen min forteller at de har fått mange idéer fra turen som de har skrevet ned i notatbøkene sine. Enten det er strofer til en sangtekst, eller idé til en novelle. Jeg synes det er så fint! Å ha idérike folk rundt seg som kan se et knust vindu ved siden av en tekst, og plutselig … aha!

I dag kom regnet til København rett før vi skulle dra. En sånn ting som avrunder en tur, og setter siste punktum i form av en vanndam.

Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS