Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Observasjon

En dame spurte meg meg akkurat om jeg skulle vitne.
Nei, smilte jeg.
Nei, gjentok hun og viftet på hodet, så virret hun opp trappen.
Igjen satt jeg. På Tinghuset i Oslo.
Med en gang hun snudde seg, innså jeg det: Jeg skulle jo vitne.
Det var faktisk akkurat det jeg satt der og drev på med.

En observasjonsoppgave. Det var det vi fikk på skolen i dag. Vi kunne velge mellom rundt 40 steder rundt omkring i Oslo. Der sto vi og så ned på lappene på bordet.

Snart så jeg oppover, utenfor Tinghuset. Det er rart hvordan ting ser helt annerledes ut når du skifter perspektiv på det. Kanskje det er da man først oppdager hvor rart alt ser ut. Hva ser vi egentlig?

Jeg overhørte noen samtaler, jeg gikk oppover trappene, jeg så hva folk hadde på seg, om de så glade ut. Poenget med dette skal være størst mulig tekstproduksjon. Så jeg lyttet til lyder av bestikk som treffer keramikk, og skrev ned unyttige detaljer, sånn som Notarius Publicus, som sto på et skilt. Det er ikke meningen å vite hva det er (jeg Googlet det etterpå), men å observere det.

Jeg ble overrasket over hvor åpent det var der inne, det var egentlig bare å stige på. Men jeg var ikke på noen rettsaker, selv om det står at det er åpent for publikum. Ved inngangen var det skjermer over klokketslett og rettsaker, akkurat som på en kino. Noen som vet hvordan det funker?

Men. Jeg kommer tilbake!

Hva liker du å observere?

Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS