Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

The Facebook

I kategorien «Filmer jeg burde ha sett men som jeg ikke har sett enda» kommer nå The Social Network (2010). Om historien bak Facebook. En sånn blanding av det som er virkelighet, Facebook, og som vi forholder oss til. Men også det surrealistiske ved hvordan noen få personer kan skape noe som blir så stort. Jeg ser litt for meg at det er som å lese sin egen brukermanual. Først da oppdager vi det. Er vi programmerte?

Facebook er en bråkete adressebok. Hva var idéen opprinnelig, og hva går vi med på når vi registrerer oss på Facebook? Det er fascinerende hvordan det kan finnes en nærmest historisk dramafilm om noe som vi sitter oppi akkurat nå. Sånne ting som vi tar for gitt. På en annen side: Hvordan vet vi om det som kommer fram i denne filmen egentlig er sant? Det er jo som regel det største problemet med «sanne historier». Blir vi klokere, eller blir vi bare underholdt?

Har du sett The Social Network?

Stikkord:
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS