Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Jeg reiser alene

7 år og 9 måneder har gått siden vi møtte Jarle Klepp i Stavanger. Nå er året 1997. Jarle Klepp er 25, og lever i en egosentrisk boble som litteraturstudent i Bergen.

Jeg reiser alene er en annen historie enn Mannen som elsket Yngve. Men det er den samme anti-helten, stilt overfor nye utfordringer.

«Jeg er visst pappaen din,» sier Jarle og ser ned på den lille jenta med Jeg reiser alene-skiltet rundt halsen.

Jarle Klepp har andre venner nå. Helge Ombo er ikke her. Men de nye er minst like eksentriske. Det er en sentimental kamerat, og en kamerat til. Det er en innpåsliten nabodame, og en tvetydig kjæreste. Det er en lærer, det er Marcel Proust. Det er mamma.

Midt oppi den akademiske selvdyrkelsen er det nå også en datter. Og ikke minst: En datterens mor.

Jeg reiser alene er en fortelling om situasjonen til mange barn i dag. Med stadig nye mødre og fedre. En mamma, en pappa, en far og enda en mor. I et univers som aldri står støtt.

«Hva gjør de på universitetet? Lager de noe? Reparerer de noe?» spør Charlotte Isabel. Slike spark til det akademiske krydrer fortellingen og setter spørsmål ved Jarle Klepps opprinnelige tilværelse. Om å flytte fokus fra seg selv, til noen andre. Om hva det vil si å bli voksen.

Dette er en film om det øyeblikket i livet når du oppdager at det viktigste i verden for første gang er noen annen enn deg selv.

Visuelt bra, ganske morsom film, men til tider litt forutsigbare scener. Jeg holdt aldri pusten gjennom Jeg reiser alene som jeg gjorde gjennom Mannen som elsket Yngve. Intensiteten er lavere. Men det er interessant er å se utviklingen i karakteren Jarle Klepp.

Jeg reiser alene har premiere neste helg, men hadde førpremiere på Gimle filmfest i kveld, 5. februar.

Stikkord:
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS