Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Kolibri

Jeg bruker denne notatboka til å organisere webdesign-oppdragene mine. Den har verken linjer eller ruter, så jeg har tegnet inn mine egne linjer og streker på kryss og tvers for datoer, navn, timer, priser og hva som skal gjøres. Det er herlig med orden, ellers blir alt kaos. Og for at organiseringen i seg selv skal bli spennende, så hjelper det å bruke en ekstra interessant notatbok.

Jeg kjøpte den en gang på Kremmerhuset. Men den ser ut som den kommer fra et sted langt borte. Omslaget gir en veldig naturlig og organisk følelse. Og den blå kolibrien gir så bra kontrast.

Kolibrien (hummingbird) har også en veldig positiv symbolikk for lykke, glede og optimisme.

De røde detaljene øverst gjør notatboka ekstra spesiell. Portrettet av mannen med turbanen, smykkene. Den detaljerte rammen, og blomstene rundt. Og så er det denne mystiske typografien. Øverst til venstre er det noen vestlige bokstaver, men de er kuttet så man kan ikke tyde hva som står. På høyre sider er det noen asiatiske tegn, er de indiske? Nederst til høyre er det også mange slike tegn, men de er håndskrevne.

Det ser så ekte ut at man skulle ikke tro at denne notatboken bare er et eksemplar i mengden av tusenvis av masseprodusere.

Tekstur i notatboksidene.

Det er så mye tekstur ved denne notatboka. Nyanser og detaljer. Omslaget er grovt og organisk, og kolibrien har en jevnere tekstur enn resten av omslaget. Mellom permene er det tykt, grovt papir med enda en type struktur. Det både ser og kjennes ut som et lerret. Pennen treffer papiret, og synker ned. Det er så fascinerende å skrive på, det føles veldig edelt.

Hver gang jeg holder i den, åpner den, skriver i den, føles det som jeg går tilbake i tid. Det er litt rart å bruke noe så fysisk til å organisere noe så virtuelt som webdesign. Men kanskje er det nettopp derfor jeg liker den så godt. Det ene veier liksom opp for det andre.

Stikkord:
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS