Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Uke 4

I dag er det søndag igjen, den siste i januar. Tanken bak disse ukentlige oppsummeringene som jeg begynte med i uke 1 var å holde fokus på 365-prosjektet mitt om å blogge hver dag i 2011. Jeg så for meg en slags ukentlig spalte hvor jeg kan reflektere over hva jeg har tenkt om å blogge hver dag i uken som har gått, hva som har vært utfordrende, hva jeg kunne gjort annerledes.

Samtidig vil jeg gjerne gi rom til at du som leser denne bloggen kan komme med tanker, kritikk, vurderinger og ønsker. Eller bare si «hei!» sånn at vi har en dialog. Rett og slett en blogg-logg, en slags meta-blogg.

Jeg synes det er litt viktig og interessant å reflektere litt over seg selv og sitt eget arbeid. Å gå gjennom blogginnlegg og samle dem slik som jeg prøver å gjøre her, gir meg et mer helhetlig blikk på bloggingen. Og det gjør meg fokusert på hvordan jeg ønsker å ha det. Jeg blir veldig fornøyd når jeg klarer å skrive noe som gir deg lyst til å dele dine egne tanker. Og når jeg klarer å være personlig uten å være privat.

Det var forresten noen som foreslo å skrive om nettopp det, og det synes jeg var et kjemepgodt forslag! Tror kanskje jeg må prøve å skrive om det i uken som kommer.

Men selv om refleksjon er bra, betyr det ikke at det er enkelt. Jeg merker at når jeg skal skrive om blogguken som har gått, tenker jeg egentlig mer på hva jeg planlegger å komme med i neste uke. Det tror jeg mange kan kjenne seg igjen i. Du løper om kapp med klokka, helst litt etter den, men likevel er du alltid på etterskudd.

Det var en gang noen som skrev til meg at hun misunnet meg litt fordi jeg kunne sitte på kafé og drikke kaffe og lese en bok. Hun er mor og det er alltid et sted hun må være. Det ga meg virkelig mange tanker. Og akkurat det er kanskje det aller beste med å skrive denne bloggen: For hver tanker jeg deler, får jeg dobbelt opp og vel så det i retur.

Og for å si det sånn: Det er mye bedre å ha mye å gjøre enn ikke. Only boring people get bored. Jeg har litt GTD (Get Things Done) i bakhodet, og med nøyaktig struktur skal alle kunne ta velfortjente timeouts. Ved å lage detaljerte todo-lister er målet å kunne konsentrere seg om én ting om gangen, og ikke 100. Slik at du kan ta deg tid til å sitte alene på kafé og lese en fascinerende bok med god samvittighet og uten forstyrrelser.

Her er ukens avstemning. ^_^ I forrige uke var det innlegget Er du ekstrovert eller introvert som ble satt mest pris på med 69 % av stemmene. Takk til alle som stemte!

Hvilke innlegg satte du mest pris på denne uka? (Uke 4)

29 personer har stemt.

Loading ... Loading ...

Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS