Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Uke 3

Det fine med å bestemme seg for å blogge hver dag, er at jeg får skrevet om de tingene som jeg alltid tenker at jeg skal skrive om. Når jeg våkner om morgenen vet jeg som regel ikke hva dagens blogginnlegg kommer til å være. Det eneste jeg vet at det kommer til å bli noe. Det er like spennende hver dag.

Noen dager har jeg en slags plan om et emne jeg skal skrive om. Men av og til blir ett emne til to, og det er for det første fascinerende i seg selv, men også bra, for da kan jeg være på forskudd med morgendagens innlegg, noe som gjerne kunne blitt en vane. Det er mitt mål.

Andre dager må jeg bare gå for en idé som jeg har hatt en gang, skrive den fram og ut, og publisere. Rett og slett teste den ut, uten egentlig å ha tenkt så mye gjennom det som jeg ofte tror jeg trenger. Det veldig skummelt, men også effektivt. Vi er som regel for kritiske til oss selv, det gjelder alle. Og ja, det er plagsomt og begrensende, jeg er helt enig. Jeg prøver derfor å øve meg til å tenke på skrivingen som et håndverk. Inspirasjon er en muskel, en teknikk, en plan. Ikke en kraft fra høyere makter. Jeg kan ikke tillate meg å ha skrivesperre nå. Og fordi jeg ikke tillater det, så skjer det ikke. Jeg begynner å bli sjef over min egen inspirasjon, og det føles veldig bra.

Samtidig har jeg stor tro på å skrive ned idéer med en gang jeg får dem. Jeg stoler ikke på at om en idé er god nok, så vil den komme tilbake uansett. På den måten er jeg jo egentlig ganske irrasjonell når det kommer til synet på kreativitet. Jeg må på den ene siden fange den. På en annen er det jeg som bestemmer. Hvor er logikken i det? Er kreativitet logisk?

Dette minner meg om et TED-foredrag av Elizabeth Gilbert som jeg delte i 2009. Det handler om ulike syn på det kreative mennesket. Jeg blir like inspirert hver gang.

Denne søndagen har jeg som vanlig en avstemning. Hvilke innlegg satte du mest pris på i uka som gikk? Du kan gjerne stemme på ett innlegg, eller du kan stemme på flere. Om du vil kan du også fortelle meg hva du stemte på i kommentarfeltet, og hvorfor. Det er alltid spennende å høre. Om du har forslag til temaer jeg kan ta opp i neste uke, så kom gjerne med det også. Enten i kommentarfeltet eller på Elefantzonens egen Facebookside. Det blir jeg veldig glad for. Jeg har en egen liste i Simplenote hvor alle forslag blir skrevet ned.

Forrige uke var det innlegget 10 råd mot skrivesperre som fikk flest stemmer (48 %). Takk til alle som stemte!

Jeg vil også si tusen takk til alle de som har bidratt med gode kommentarer i uka som har gått. Jeg er alltid så nysgjerrig på hva du kommer til å skrive. Det er også herlig å tenke på at kommentarfeltet er en fortsettelse av blogginnlegget, slik at mange ulike synspunkter får komme fram i lyset, og uklarheter blir rettet opp. Jeg lærer så mye, og det er så gøy!

Takk for at du er her!

Hvilke innlegg satte du mest pris på denne uka? (Uke 3)

42 personer har stemt.

Loading ... Loading ...

Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS