Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Uke 2

God søndag, du som leser dette. Først en anekdote: Denne uken var jeg på Karl Johan for å kjøpe noen bøker. På vei hjem ble jeg stoppet av to unge fyrer som spurte på engelsk om de kunne stille meg et spørsmål. Det skjer av og til at folk spør om denne trikken går til Solli, eller Vigelandsparken, eller om det er denne siden de skal stemple billetten, osv. Jeg gikk ut ifra at dette var noe i samme gate. Men jeg tok feil.

Den ene presenterte seg selv og den andre, over-offisielt og veldig omfattende. Han var fra Tyskland og den andre var fra Østerrike, og de hadde noen navn. Så forsto jeg det: Dette er noe religiøse greier, ikke sant? Jeg ville gå, men hva om de virkelig lurte på hvilken side de skulle stemple billetten? Og hvis ikke: Jeg var nysgjerrig.

Folk passerte forbi, frem og tilbake, og her sto jeg, med de to vidøyde fremmede som tydeligvis hadde noe på hjertet. «Are you from Oslo?» spurte han, for å spare tid svarte jeg ja, kanskje de lurte på «Which direction is Oslo?» som jeg har hørt turister spørre om. Og når man sier at «it’s here …» så svarer de vantro: «Is this it?» Men ikke denne gangen.

«What is your purpose in life?»

Noe i meg sank. Var dette alt? Hadde jeg stått her, når jeg kunne vært på god vei hjem for å lese bøkene jeg hadde kjøpt. Bare for å bli spurt av en vilt fremmed hva som er min «purpose in life»? Kanskje de hadde blitt inspirert av en film, eller kanskje de trodde av folk flest ikke tenker over slike spørsmål til vanlig, og at vi trenger hjelp til å komme på slike tanker. Jeg sukket, snudde på hælen og hevet hånda. «I don’t know,» løy jeg, «bye!» Å sprade rundt med sine dypeste livsmål på den måten, til fremmede, midt på Karl Johan, hva skal det være godt for?
Hva tenker du?

Og mens du tenker over det, så vil jeg bare si at i forrige uke spurte jeg hvilket innlegg du satte mest pris på i uka som gikk. Da var det Der hvor fremtiden er akkurat nå som fikk flest stemmer (44 %). Tusen takk til alle som kom med tilbakemelding!

Nå er jeg veldig nysgjerrig på hvilke innlegg du satte mest pris på i uken som gikk. Jeg har lagt merke til at det er mange nye navn som har dukket opp i kommentarfeltet, og det er veldig spennende å se. Jeg liker ekstra godt de kommentarene som kommer med tilleggsinfo, stiller kritiske spørsmål, eller rett og slett bare er innom for å si hei, og som trykker «like» og legger igjen spor på Elefantzonens Facebook-side. Det håper jeg du fortsetter med. Så vil jeg si tusen takk til de som har kommet med forslag til innlegg i uken som kommer.
Håper å se deg her!

Hvilke innlegg satte du mest pris på denne uka? (Uke 2)

44 personer har stemt.

Loading ... Loading ...

Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS