Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Fra «ooolala» til «blæ!»

Tittelen på dette innlegget er litt barnslig. Det skyldes at jeg har sovet i 1,25 timer i natt fordi jeg har skrevet ferdig eksamensoppgaven som jeg fortalte om på mandag. Nå lurer jeg på: Hva er dette rare som skjer når du angriper en oppgave slik med «ooolala», og avslutter den med «blæ»?

Jeg lurer på hvorfor noen blir forskere og noen ikke. Hvorfor noen studerer på Blindern og elsker det, tar bachelor og master og snurrer seg rundt, mens andre føler at campus er sted fullt av tanker så fossile og inntørka at de lusker rundt som zombier.

At noen finner mening i å vie hele sitt liv, eller store deler av det, til å studere hva andre har gjort, har alltid forundret meg.

Jeg har ikke skrevet mange akademiske oppgaver i mitt liv, men de få gangene jeg har gjort det, så har jeg ofte gått inn i det med positiv innstilling og nysgjerrighet, ja – faktisk! Det er litt firkantet, men vi kan vel alle være enige om at det er spennende å undersøke ting, ta på seg snorkelutstyret og dykke ned i noe som man lengter etter å få oversikt over. Finne kilder som man mest sansynlig ikke hadde lett fram om det ikke var en innleveringsfrist senere i uka, og stable de ulike bruddstykkene som et korthus, med den netteste, mest balanserte problemstilling på topp, og stødige argumentasjon og kildehenvisning under.

Å bygge ting er jo veldig givende i seg selv. Når vi monterer IKEA-møbler, skriver tekster, lager nettsider, baker, danderer middagsretten utover tallerkenen. I det hele tatt: Det er i utgangspunktet en givende oppgave å skulle sette ting som allerede finnes, sammen til en ny helhet.

Men likevel opplever jeg, gang på gang, i arbeid med en teoretisk oppgave, altså bygging av «mentale» ting, at det som i starten var «ooolala», på mystisk vis ved siste fotnote har blitt forhekset, og nå bare er skikkelig «blæ!»

Hva synes du?

Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS