Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Pinterest

For en stund siden skrev jeg innlegget Om å organisere inspirasjon hvor jeg delte mine tanker om verdien av det samle på det som inspirerer deg. Jeg skrev om hvordan jeg bruker mapper lokalt på maskinen min, men nå har jeg begynt å bruke en annen metode som kanskje er enda bedre.

Jeg hørte om Pinterest først hos Bloggermagasinet, som omtalte Pinterest så flott som «En digital korktavle, en virtuell bildevegg».

Pinterest ligner ganske mye på andre bildevegg-tjenester på nett. Men i motsetning til f.eks Weheartit er Pinterest en mye mer avansert tjeneste som kan brukes mer profesjonelt og med større hensikt. På Pinterest kan du kategorisere inspirerende bilder i «boards», slik at du kan samle på det som er interessant for deg. Du kan også følge andres spesifikke boards, eller du kan følge hele brukeren og alle hennes boards.

Da jeg begynte med Pinterest, begynte jeg straks med å pinne alt mulig jeg likte i et sammensurium av forskjellige kategorier. Men så fant jeg ut at dette var ikke nyttig, hverken for meg eller de som skulle følge meg. Jeg oppdaget at de brukerne jeg selv har lyst å følge, har en klar og avgrenset stil. De har spesialiserte mappenavn hvor de samler på kun ting som er turkise, eller ulike utforminger av bokstaven «E».

Å lagre noe på Pinterest kalles å «pinne». Forsiden på Pinterest er et sammendrag av ting som de du følger har pinnet. Under hvert bilde står navnet på pinneren, eventuelt «re-pinneren» (den som har pinnet noe på nytt fra en annen Pinterest-bruker). Du får også info om hvilken mappe de har lagret til, også kalt for «boards». Slik kan du enkelt finne boards som høres relevante ut for hvaslags inspirasjon du er interessert i.

Pinterest er med andre ord mer Twitter enn Facebook. I første omgang ender du derfor kanskje ikke opp med å følge de du faktisk kjenner, men de som har samme stil og smak som deg selv.

+ Binka på Pinterest

Har du prøvd Pinterest?

Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS