Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Der hvor fremtiden er akkurat nå

Jeg tenker ofte på universet. På planetene som går i bane, på uendelighet, vektløshet og lydløshet. Jeg tenker ekstra mye på det når jeg reiser. Særlig de gangene jeg har vært veldig langt hjemmefra.

Det startet først da jeg var ganske liten, i baksetet i en taxi på en kanariøy, med kosebamsen i armkroken og skriveblokka i den lille ryggsekken, ved siden av Toblerone-sjokoladen, og glitterpennene. Lysene og palmene som flimret forbi til støyen fra en radio på et fremmed språk, mens jeg kikket ut på himmelen, som til tross for alt dette, sto helt stille.

Over sydenparadiset var den akkurat lik som der hjemme, over snølandskapet. Og nå var gradestokken vrengt. Minusgradene var like mange plussgrader. Det er rart å tenke på at det er mulig å reise så vanvittig langt på forholdsvis kort tid. Det er rart å tenke på hvor hinsides høyt oppe i lufta du faktisk er når du tar fly. Og på alle de forskjellige temperaturene som Jorda har akkurat i dette sekund.

Men samtidig, når du hever hodet og ser på stjernene, står de stille, uansett hvor mye du beveger deg.

Her om dagen ble jeg mailet av en jente som bor i Japan, og det fikk meg til å tenke på tidssoner. Jeg leste et innlegg på bloggen hennes 1. januar. Da fikk jeg i tillegg øye på et innlegg fra 2. januar, selv om det fortsatt var 1. januar her hos meg. Og det gjorde meg svimmel! Tenk at et sted i verden akkurat nå, er det allerede i morgen. Når du står og titter opp mot fyrverkeriet, så er det allerede mange millioner med hjerter som banker, som allerede har spist frokost, drukket kaffe, og begynt på det nye året.

Noen som hadde vært i Australia fortalte meg en gang at månen så helt annerledes ut derfra, liksom at den sto på hodet, og at ingen stjernebilder var å kjenne igjen. Da forsto hun hvor langt hjemmefra hun faktisk var.

Tenker du på disse tingene av og til? Har du vært så langt borte at du var i fremtiden? La du merke til hvordan himmelen og månen og stjernene så ut derfra?

Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS