Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Simplenote

Som du vet er jeg veldig glad i notatbøker. Papiret. Duften. Teksturen. Men for tiden hender det gjerne at notatboka blir erstattet av en ganske fin iPhone-app. Og den synes jeg definitivt du burde vite om.

Noe av det jeg bruker iPhonen min mest til er notater og huskelister. Det finnes mange apps vi til det, men ikke alle er like hjelpsomme. For meg er det viktig at en app ikke har for mange funksjoner. Den må også ha et grensesnitt som gir meg en intuitiv forståelse av hvordan den fungerer. Dette er jo noe av det som fortsatt gjør oldschool-notatboka til den ubestridte noterings-dingsen. Vi skriver som regel uten å tenke. Slik at vi kan tenke mer på det vi skriver om, og mindre på det vi skriver med.

Simplenote er en gratis app som synkroniserer over nettet, slik at du kan skrive et notat på iPhonen, og fortsette på den samme versjonen ved å logge inn på nett-appen.

Alle notatene er søkbare. I tillegg kan legge til tags, og sjekke antall ord og tegn. En spake gir deg mulighet til å scrolle gjennom eldre versjoner av dokumentet. Og plutselig har du en digital notatbok med innebygd tidsmaskin.

Hittil har jeg tags for blogginnlegg-kladder og tilsvarende idéer, handlelister og matoppskrifter. Jeg pleier å samle på gode matoppskrifter jeg finner, og synes derfor det er helt surrealistisk brukervennlig at jeg faktisk kan ha dem med meg overalt. Når jeg finner oppskrifter, limer jeg dem inn i Simplenote på nettet. Og neste gang jeg åpner appen på iPhonen, er de der. Kanskje åpner du Simplenote i butikken og lurer på hva du trenger for å lage et eller annet som du plutselig har bestemt deg for. Og her står alt du trenger å vite!

Jeg har også begynt å bruke Simplenote til å skrive blogginnlegg, slik at jeg kan starte på et innlegg hvor som helst, og fortsette på det nøyaktig samme utkastet på en hvilken som helst annen, internett-tilkoblede datamaskin eller mobile enhet.

+ Simplenote i iTunes Store

Det var Simplenote. Noen ganger mister jeg troen på på nostalgiske notatbøker og personlig løkkeskrift. Når du i teorien kan ta med deg en hel kokebok i lommen, hvilken grunn har papirbøker til å skulle fortsette å eksistere? Likevel er det noe ved det intuitive med notatbøker på papir. Kanskje det bare er snakk om vane. Jeg liker å finne støvete tanker og glemte idéer i notatbok-boksen min, men jeg tenker ofte på hvor mye lettere det var om løkkeskriften kunne være søkbar. Da ville også papirkutt være utryddet, har du tenkt på det?

Men dette er tankemat for et helt annet innlegg.

Hvis du har prøvd denne appen før, eller prøver den nå, fortell meg gjerne hva du synes.

Og helt til slutt: Er det noen som har forslag til et bedre ord for «apps»? Jeg skulle gjerne hatt et godt, norsk ord for det. Så langt har jeg bare tenkt på «innstikk» (inspirert av WordPress), men jeg er sikker på at du har et bedre forslag.

God onsdag!

Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS