Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

All talk, no action?

Holder du dine mål og drømmer for deg selv? I følge denne lille TED-snutten er det nettopp det du bør gjøre for at drømmen din skal bli realitet. Når du forteller om dine planer og drømmer, gir det en god følelse. Men denne følelsen er bare behagelig fordi den lurer sinnet ditt til å tro at mye av jobben allerede er gjort.

Jeg har mange mål og drømmer. En av dem har jeg aldri prøvd å holde hemmelig. Jeg drømmer om å bli en forfatter! Vi selverklærte forfatterspirer gjør det ikke enkelt for oss selv. Men ved å unngå å gjøre målet til en hemmelighet, føler jeg at drømmen blir mer realistisk. Det har blitt en del av min identitet. I foredraget blir det fremstilt som noe negativt å gjøre et uoppnådd mål til sin identitet, men hvorfor det? Slik jeg ser det er det kombinasjonen av hvem vi er og hvem vi vil være som gir oss drivkraften til å ville oppnå ting i utgangspunktet.

På en annen side: Kan det være drømmen vi knyttet til vår identitet, og ikke målet? Kanskje vi er så opptatt av å drømme, at vi hadde oversett målet om det så hadde prikket oss på skulderen. Jeg lurer på om noe hadde vært annerledes om jeg aldri hadde fortalt noen om at jeg ønsker å være en forfatter. Kanskje jeg hadde skrevet roman istedet for å blogge.

Jeg føler likevel at det å fortelle om sine drømmer og mål kan være positivt. Ved ved å fortelle får vi oss selv til å formulere, og enten du er forfatterspire eller ei, å tenke gjennom formulering er alltid den beste måten å finne ut hva du egentlig vil, hva som egentlig er rett. Du har sikkert opplevd å spørre noen om noe, men akkurat idet du er i gang med å formulere spørsmålet går svaret plutselig opp for deg. Når jeg skriver om noe, skifter jeg mening om saken hele tiden. Med ved å skrive, og ved å fortsette å skrive, så finner jeg ut hva jeg egentlig mener. Og det samme tror jeg gjelder mål. Det er når du vet hva du vil, og hva som er rett for deg, at du virkelig kan oppnå det du vil.

Men hva er forskjellen på et mål og en drøm? Jeg bruker disse ordene litt om hverandre, fordi jeg føler ordet «drøm» er fylt med lidenskap, og ordet «mål» er alt for firkantet. På en annen side, når jeg tenker over den egentlige betydingen, er ordet drøm vanligvis noe vi ikke har så mye kontroll over, men som bare vil skje ved et mirakel, mens «mål» er en oppnåelig plan, men det er ingen lidenskap der.

Så hva skal til for å oppnå sine drømme-mål? Jeg tror at det mest hensiktsmessige er å jobbe med dem litt hver dag. Å være lidenskapelig, men målbevisst. Jeg tror det var noen som sa at vi blir oss selv gjennom andre. Slik jeg ser det gjelder det samme for drømmer.

Holder du dine mål og drømmer for deg selv?

Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS