Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Wayne’s Coffee

Da jeg oppdaget at Westerdals School of Communication hadde fått en Wayne’s Coffee i nabolaget sitt, ble jeg veldig glad! Wayne’s Coffee er et svensk-basert kaffehus med filialer over hele verden. I Norge finnes det ved dags dato seks Wayne’s Coffee-kaféer i Oslo, og én i Stavanger. Den jeg har tenkt å fortelle om nå ble åpnet i november. Den ligger i Ullevålsveien 1 i Oslo, like ved St. Olavs plass.

En av de tingene jeg liker aller best med å gå på kafé, er at jeg kan gå der for å lese og skrive, for å hente nye inntrykk, observere, og ganske enkelt for å drikke supergod kaffe. Hos Wayne’s Coffee ved St. Olavs plass er dette veldig enkelt. Lokalet har store vinduer og er luftig og lysrikt. De har et gratis, trådløst internett, og interiøret er lagt opp slik at så godt som enhver plass er en god plass.

Det finnes ingen høye, harde krakker. Istedet er det lange sofaer hvor man kan lene seg tilbake, men likevel ikke slik at man synker ned i dem og forsvinner. Sofaene er akkompagnert av solide men behagelige stoler, annenhver rosa og oransj. Resten av interiøret går i bruntoner og beige. En vegg er helt grønn. Den ene sofaen har striper. Den andre er rød. I sofaen finnes det gode puter som er behagelige å lene seg på. Her kan jeg sitte i timesvis og skrive eller lese, ta en pause, eller få gode idéer.

Mange forbinder Wayne’s Coffee med de store krusene. Og det er ikke rart. For i motsetning til hvordan f.eks Kaffebrenneriet serverer noen av sine kaffedrinker — i en stor skål uten hank – så har Wayne’s Coffee den fordelen at du kan holde boka med den ene hånda, og løfte kaffekoppen med den andre.

Men jeg vil unødig la interiøret og designet på kaffekoppene komme foran den faktiske kaffen. Min favoritt? Voilà — dobbel cappuccino! I min oppfatning er den alltid slik den skal være. Wayne’s Coffee kan kan også friste med et stort utvalg ferske smørbrød, kaker, smoothies, salater, og til og med te. Men det burde ikke være noen hemmelighet at en kafé som heter noe med coffee satser litt ekstra på rendyrking av sin kaffebønneekspertise.

På nettsidene sine går de til og med ut med å si: «Vi elsker kaffe». Det kan skape en viss gjenkjennelsesfaktor hos enkelte, kan jeg tenke meg. Den steamede melken er alltid en perfekt sky, fri for kanel eller andre unødvendigheter. Fra første slurk er universet endelig i balanse.

Baristaene bemerker nesten alltid når du kommer eller drar igjen, med et vennlig «hei» eller «hadet». Og selv om man i starten kan bli litt forvirra om det var deg eller en annen dette ble tilsiktet, så er det veldig hyggelig likevel. Tonen er god, og man føler seg alltid velkommen.

Dette er ganske enkelt et smart og koselig sted hvor det er enkelt å trives. Med en notatbok, eller en annen bok, eller en venn, og en kaffe. Sånt blir jeg inspirert av. Jeg liker at det skjer ting rundt meg når jeg skriver, særlig når jeg skal starte på noe nytt. Og at jeg når som helst kan legge ned pennen, plukke opp kaffekoppen, og bare beskue alle menneskene som passerer utenfor de store vinduene.

Hva synes du om Wayne’s Coffee?

Foto: iPhone 4 + TiltShiftMaker

PS: Dette er ingen reklame. Alle kaféer jeg skriver om og fotograferer er på eget initiativ.

Flere kaféer:

Mocca
The Laundromat Café
QBA

Stikkord: ,
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS