Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

… men så har det blitt sånn helt av seg selv

Jeg er jo vestlending. Jeg er ikke vant med en så krystallklar og fargerik høst. Jeg stirrer opp i været og føler at jeg må ta bilde av alt. For jeg er en vestlending. Og i vest er det mye vær. Mye bevegelse og temperament i været. Dramatisk vind og sidelengs nedbør. Tykk tåke, skyer helt nede på bakken. Det er eksotisk og flott, har du sett Monstertorsdag og Mongoland? Det er rått. Men bladene har knapt rukket å blåse av trærne før de blir gjennomvåte og sugd inn i jorda under treet for å bli til nye blader.

Her derimot, dingler de hele dagen lang og vil nesten ikke gi slipp en gang. De henger der fra greina med den ene armen og flotter seg med de nye, fancy fargene sine, og erter den klissete jorda som brummer der nede.

En lang, lang stund vifter de fargerikt i høstbrisen.

Det så mye høst at det føles som det er arrangert. At alle de gule og røde bladene er strødd forsiktig under treet av en eller annen strategisk eksponeringsdesigner. At de er limt fast under der, farget i den riktige nyansen med en spesiell sprayboksmaling.

Forresten, i Mongoland er det jo en ganske så velkjent løvblåser (sånne som er ute på gata og støvsuger, bare motsatt), så vi har blader der også, kanskje har vi bare færre trær (til gjengjeld er foten av det åpne havet som ikke stopper før storetåa til Frihetsgudinnen der borte på Ellis Island).

Men så begynner det å blåse. I Oslo. Litt etter litt. Og fordi det er så mange trær her; store, urgamle stammer, så daler bladene ned i store klynger, det regner blader, det snør! Og jeg har hørt at det bringer lykke å fange et dalende høstblad. Så jeg spretter opp i været og tar i mot det. Jeg fanger et blad, det er nesten så jeg kan høre det flire der et sted mellom fingrene mine. Og plutselig. Så flirer jeg også.

Bildene er tatt med Hipstamatic for iPhone.

Stikkord: , , ,
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS