Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Ny notatbok

Jeg fant denne fine, lilla notatboken helt tilfeldig på Søstrene Grene. Den kostet 17 kroner og noen øre, og beviser at billig kan også være bra. Det var sølvfargede også, men jeg likte den lilla best. Omslaget har en herlig, detaljert tekstur som gir en lukseriøs følelse. Det samme gjelder den stilige graveringen av «Notebook» nederst i høyre hjørne. Papiret er også fint, selv om det ikke dufter særlig bra (veldig kunstig & fabrikk!). Sløyfen har jeg satt på selv. Fint, sant? :)

Inni boka, øverst i hvert hjørne, kan du skrive inn dato og sidetall, og markere hvordan været var den dagen, hvis du vil. Du kan også bruke sidetallene til å lage en indeks fremderst eller bakerst i boka, eller bare referere til forskjellige sider.

Når du har gjort et notat og skal fortsette på et nytt, tenker du kanskje at å hoppe over sider i notatboka for å lage plass er en god idé, sånn i tilfelle du skal skrive mer på dette senere. Men mitt råd er: Ikke planlegg hva du skal skrive senere, for da kommer du nemlig garantert ikke til å gjøre det.

Gå heller direkte over til noe annet, og bruk sidetallene til å referere. F.eks «fortsetter på side 15» og «fortsettelse fra side 7». Det har jeg prøvd, og det funker kjempebra! Det er spennende å navigere seg gjennom notatboken sin, og sidetall og referanser gjør det lettere å finne frem til notisene du leter etter når du trenger dem, uten at du trenger å sløse med plass eller ende opp med overflødige sider.

Men det er også ulemper med slike superbillige notatbok-funn. De har nemlig ingen merke. Det er ingenting å google, ingenting å lese. Ingen medfølgende helhjertet folder om notatbokas historie, ingen spor å følge. Isåfall er de vage og uforståelige. Nederst i hjørnet på hver notatbokside står det «Jingu», som ifølge Wikipedia er et koreansk guttenavn. Men også noe annet (nederst på Wiki-lista) som jeg ikke forstår.

Det står det noe med asiatiske tegn på papirremsen som henger på utsiden av notatboka. Under er det også noen vestlige tegn, uten at det gir noe mer mening: YAZHIXILIESHISHANGPIGEBEN. Hva nå enn det betyr …

Til tross for mangel på kontekst er Søstrene Grene-notatboka med sitt rektangulære format, en pen, spesiell og økonomisk notatbok som kostet mye mindre enn den ser ut til. Det er en bra deal. Snurr likevel en fin sløyfe rundt omslaget, og ta godt vare på den, for et øyeblikk når du minst venter det kan den komme til å bli svært verdifull. Vær så god!

Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS