Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

I ♥ New York

Jeg kjøpte dette smykket i sommer. På Accessorize. Kostet nesten ingenting! Så nå går jeg rundt med Frihetsgudinnen rundt halsen. Det passer så bra. Symbolet på New York. For som du vet, I love New York. Jeg har aldri vært der, men det har nesten ikke noe med saken å gjøre. Idealiseringen av New York har nærmest gjort det til et nytt konsept, et sted med uendelige muligheter, der hvor alle historier kommer fra, der de er, hanging out og hører på jazz når ingen forteller dem til noen, eller før de en gang er blitt oppdaget.

Er det forresten sånn, at alle tingene vi ennå ikke har oppdaget, allerede finnes, bare et sted vi ikke vet om?

Uansett, det føles som om New York er noe — et eller annet — som tilfeldigvis heter det samme som en by i USA. Jeg vet ikke om det er noen sammenheng mellom de to, men jeg vet at en av dem er fantastisk.

Jeg skal reise dit en gang. Til byen, altså. Men da skal jeg på ingen måte forvente å reise til konseptet. Jeg skal tenke at nå skal jeg bare reise til en eller annen by i USA, med sure sikkerhetsfolk på flyplassen, eksos, trafikk, støy, fattigdom, elendighet, slosskamper og vold. Og da, om stedet mot formodning skulle vise seg å være det konseptet jeg forestiller meg, til tross for drapene i de mørke bakgater, og folk som bor på gata og fryser, til tross for at det er gata i New York de lever på — når det ikke en gang spiller noen rolle, en gjeng pusekatter som synger sin sorgfulle blues bak en søppelbøtte midt på natten, om jeg til tross for alt dette finner noe som er felles mellom konseptet New York og byen, da skal jeg slå ut armene, stirre opp mot skyskraperne og tenke: New York, jeg elsker deg.

Men ikke før.

Kjæresten min ser litt forskrekket på meg når jeg forteller ham at jeg kjenner en slags forelskelsesfølelse i forbindelse med New York (konseptet, altså!). Men han skal selvfølgelig være med når vi drar dit. Kanskje det vil komme byen New York til gode, for som vi vet — det spiller ingen rolle hvor du er, men hvem du er der sammen med. Kanskje all lykken blir for mye for meg, og jeg vil våkne med et glis på hotellet midt om natten av at jeg synger for meg selv: «Start spreding the news, I’m leaving today … » For så å oppdage at jeg akkurat har våknet her. I byen som aldri sover.

Jeg har laget en spilleliste på Spotify med sanger som handler om New York. På en måte ser det ut til at fantasiverdenen og byen i USA smelter sammen til ett når jeg ser hvor mange som bryr seg om den. Hvordan R.E.M. synger Leaving New York, never easy, og Alicia Keys om asfaltjungelen hvor drømmer blir til. Du kan også legge til din favoritt New York-låt, så bare slå deg løs!

Så vil jeg bare spørre: Har du vært i der? Fortell meg noe, hva som helst, om New York!

Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS