Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

New York & Paris

Jeg var faktisk på Norli da jeg fant disse to notatbøkene fra Calvallini & Co. De scrapbook-inspirerte omslagene er så utrolig flotte! Særlig for oss som er fascinert av New York og Paris, og for oss som liker å skrive og samle idéer. For underlig nok; liker vi det ene, gjør vi ofte det andre også. Er det slik at alle som liker idéer, kreativitet, skriving og å tenke, også liker gamle postkort fra ute i verden et sted, skrå håndskrift, eventyr-reiser til de legendariske storbyene, og frimerker med stempel?

Disse notatbøkene treffer jammen spikeren rett oppå hodet! De er så å si perfekt. Runde hjørner og den elastiske strikken gjør dem til en fullverdig Moleskine-kusine. Bortsett fra at pappomslaget i motsetning til Moleskines lær-etterligning neppe ville tålt om du helte en kopp kaffe over det (om du skulle være så uheldig!), er for- og baksidedesignet så spennende at det er helt ok og mere til! Men det er ett stort problem som nok en gang med en notatbok i hendene får meg til å tenke irritert: «Hvorfor? Hvorfor har de laget den sånn som dette? unødvendig.»

Bindingene til arkene gjør det nemlig veldig stivt å bla opp hver enkelt side, og designet føles feil. Jeg vet ikke om det er limingen som gjør det, men det ser i hvert fall helt annerledes ut enn på en Moleskine. Det er et tjukt lag med lim, og det holder seg sikkert veldig godt når boka ligger igjen. Men hva med når du skal åpne den? Det er jo ganske elementært, det også!

Hvis du er høyrehendt kan det bli vanskelig å skrive på den venstre av en dobbeltside, og omvendt hvis du er venstrehendt. Dessuten kan du bare glemme å la en notatbokside ligge åpen uten at du tviholder på den med begge hendene. Notatboka blir ikke mykere selv etter nøysommelig brettearbeid. Den er rett og slett bare laget sånn, og har dessverre et ganske ugjennomtenkt design når det kommer til funksjonalitet.

Men la oss være ærlige. Jeg elsker omslagene! Det er New York — og det er Paris. På baksiden av New York-boka er det til og med utsnitt av et kart over byens t-baner. Det er smart, gøy og faktisk helt realistisk! Og på Paris-bokas omslag er det så mange detaljer at du garantert vil oppdage noe nytt ved hver titt. Når jeg ser på disse notatbøkene får jeg lyst til å skrive noe, et eller annet! Jeg får lyst til å reise rundt i verden og ta notater av alt som skjer, klippe ut ting, samle og forevige det i min fantastiske notatbok. Omslagdesignet pirrer og inspirerer, og får deg til å ville ting som du nesten ikke visste om! Og når alt kommer til alt:

Er det ikke nettopp dét det handler om?

Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS