Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Kaffe

På kaféen i Niels Treschows hus på Blindern i Oslo har jeg observert at de fleste kjøper filterkaffe. Jeg forstår det ikke, for den er jo ikke noe god. Det er to maskiner. Den ene har bare én knapp, og på den står det filterkaffe. Den andre har mange forskjellige knapper. F.eks cappuccino, sjokolade, caffelatte osv. De koster litt mer. Det står på tavlen rett over, men ikke så mye. Jeg pleier å trykke på «americano». Da kommer det litt sånn skum på toppen, jeg vet ikke hva det kommer av, vet du? Det har noe med trykk eller press i prosessen når den blir til inni maskinen, for under overflaten er den sterk og mørk. Slik kaffe skal være.

Noen er avhengige av kaffe. De trenger den for å våkne. For å leve. Kanskje er det derfor de bare kjøper den sure. Men hvorfor går de ikke heller utenfor og tar en slurk av sølepytten? Det skal også være en oppkvikker!

Kaffe er ikke noe sunt, så man burde ikke drikke så mye av det uansett. Det er smaker veldig godt, særlig når man skriver eller jobber intenst med noe som krever alle dine sanser og hjerneceller. Men hvis jeg drikker mer enn to kopper kaffe blir jeg helt svimmel, så det er nok med én. Det er bedre å drikke én god kopp kaffe om dagen enn fem dårlige. Og det er bedre å betale for to kopper kaffe og få én god, enn å betale for en vanlig kaffe og bare få en som er bitter og beisk.

Status quo

I neste uke er det eksamen, og det er jo alltid litt nervepirrende. Men jeg gleder meg litt også! Har aldri hatt eksamen på et universitet før. Det blir spennende å se oppgaven og oppdage hva jeg har lest for mye på, og til å se opp på alle fjesene og se hvordan kunnskapen bare dirrer rundt i hele rommet.

I tillegg holder jeg på med å skrive om en utrolig fin film jeg så på filmfestivalen i Oslo, og barne- og ungdomsboka «Mørkeboka» som jeg har fått og lest i forbindelse med Bokbloggturnéen.

Denne uken har vi vært på kino hver dag og i kveld skal vi på kino igjen. Denne gangen blir det Fantastic Mr. Fox basert på Roald Dahls roman, og en Smil på deling. Det blir gøy! :) Ha en fin kveld.

Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS