Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Nye kommentar-funksjoner

De av dere som følger med på kommentarene her på Elefantzonen, og dere få som er innom og skriver et lite innspill nå og da, har kanskje lagt merke til at jeg har gjort noen forandringer i kommentarfeltet. Nå kommer nemlig mine kommentarer til dine kommentarer rett under den enkelte kommentaren. Dette er en funksjon som egentlig er innebygget i WordPress fra før, men som jeg rett og slett har slått av med vilje for å unngå den overdrevne sitering-bruken som vi ser på VG Nett og i andre mindre estetiske kommentarfelter.

Grunnen til at jeg likevel hadde lyst til å prøve ut denne funksjonen, var at noen ganger kommer det inn kommentarer som jeg vet hva jeg vil svare til, og andre ganger er det ikke mye mer å svare enn «Å, ok, kult!» Så når jeg bare svarer på noen av kommentarene føler jeg meg litt overlegen og teit, som om jeg overser alle de andre kommentarene, for det gjør jeg jo alldeles ikke. På den andre siden kan jeg ikke drive og takke for hver enkelt kommentar heller (selv om jeg gjør det inni hodet mitt). Så siden min kommentar kommer rett under den kommentaren jeg vil svare på, er det på denne måten mye lettere å unngå signalet om at «jeg har sett alle de andre kommentarene men jeg bare over ser dem, jeg»-type-ting.

Okei, det ble langt. Men det er mer.

Før var det altså slik at når jeg svarte på kommentarer, svarte jeg i én kommentar. Da skrev jeg slik: Navnet på kommentator, kolon, kommentarsvar, ny linje, navn på kommentator, kolon, kommentarsvar, ny linje, osv… Og da må man jo scrolle opp, scrolle ned og så opp igjen for å se hvilken kommentar som tilhører hva og hvordan dette egentlig henger sammen. Nå derimot kan man lese kommentar, kommentarsvar, kommentar, kommentarsvar, kommentar… og det er jo egentlig ganske fint, synes jeg. Hva synes du?

Enda en ny ting er at når jeg svarer på kommentar, så får kommentatoren en e-post med kommentaren sin, svaret mitt, og link til kommentarfeltet hvor diskusjonen foregår. Det synes jeg selv er en veldig nyttig funksjon når jeg kommenterer på andre blogger og ønsker å vite om bloggeren svarer tilbake til meg, og isåfall – hva. Når jeg kommenterer på andres blogger (noe jeg prøver å bli flinkere til) stiller jeg ofte spørsmål. Det er fordi 1, jeg lurer ofte på ting, og 2, fordi jeg synes det er en produktiv utnyttelse av muligheten til å kommentere.

Det bringer meg videre til mitt neste og siste punkt som handler om en måte som noen bloggere løser dette problemet på. Nemlig ved å gå til kommentatorens blogg, inn på det nyeste innlegget og skrive inn en ny kommentar med svaret på kommentaren som kommentatoren skrev til henne. Gjerne med en «Sv:» foran, som altså skal bety «svar». Etter min mening fører det til at kommentarfeltet kun blir til interesse for blogginnhaveren, når det kunne ha vært til interesse for både blogginnhaveren og leserne.

Tenk deg at det nyeste innlegget på bloggen til Pia handler om blå ballonger, og det nyeste innlegget på bloggen til Lise handler om lipgloss, og Lise kommenterer på blogginnlegget til Pia om blå ballonger. Alt sålangt er vel og bra. Tenk så at Pia ser Lises kommentar om de blå ballongene, følger linken til Lises blogg og skriver en svarkommentar om de blå ballongene i Lises innlegg om lipgloss; ja – da blir det bare surr.

I tillegg har jeg gjort det sånn at kommentarene holdes igjen for moderering. Det vil si at jeg må godkjenne kommentarene før de havner på bloggen. Det er ikke for å stenge ut eventuelt dårlige kommentarer, for det er jeg fullt åpen for, så lenge de er konstruktive. Hvis noen kommenterer at jeg kunne ha gjort noe bedre, skrevet noe annerledes, eller er uenige med meg, så er det ikke sånn at jeg ikke publiserer dem på bloggen. Tvert imot! Men hvis jeg får en kommentar om noen som spør om noe med bloggdesign, så kan jeg istedet la være på publisere den kommentaren i innlegget som handler om … fiskegrateng … og i stedet sende kommentatoren en mail med svar på kommentaren.

Lurt, sant?

Hva synes du?

Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS