Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Pilates is a system of exercises that promote the strengthening of the body

Når de fleste interessene dine involverer å sitte stille ved en datamaskin, enten du driver med webdesign, skriving, fotoredigering, lesing, surfing, filmtitting eller noe lignende, er det kjempelurt å finne seg en aktivitet som også er helt annerledes.

Det har i alle år vært en kjent sak at filosofer og skribenter liker å gå. Innbyggerne i den lille landsbyen i Øst-Tyskland hvor Immanuel Kant bodde, kunne stille klokkene sine etter filosofens punktlige spaserturer.

Mange forfattere jogger. De føler nemlig at de må være i fysisk god form om de skal skrive. For skriving er faktisk en fysisk hard påkjenning. Det er ikke naturlig for menneskekroppene våre å sitte stille mange timer i strekk.

Aktivitet øker blodsirkulasjonen, som igjen øker hjerneaktiviteten. Det får oss til å tenke klarere, raskere og mer effektivt. For uansett hvor intellektuelle vi er – så er vi tross alt aper av ledd og sener. Noen ganger kan det være mer slitsomt å sitte stille enn å la kroppen drive med det den er ment å gjøre. Nemlig mye mer enn bare et stativ for hodet og alle tankene.

Så de siste 7 ukene har jeg prøvd meg på pilates! Det kostet 225 kr gjennom SiO-ordningen og er kjempegøy! Natta for første trening sov jeg med et våkent øye og bare ventet til morgenen skulle komme, fordi jeg gledet meg sånn. :)

Som mange sikkert kjenner seg igjen i, er jeg ikke noe fan av å gå på treningsstudio og svette på en tredemølle. Det er så meningsløst. Da er det bedre å sykle på syklene de har der. Men det er heller ikke noe jeg hadde gledet meg til. Og motivasjon trenger man, ellers blir man bare sur, når meningen med treningen er å gjøre deg glad.

Jeg liker å sykle ute hvor jeg kan se ting og oppleve (empirisk!) at jeg flytter meg fra ett punkt til et annet. Jeg liker oppoverbakkene, for da kan jeg oppleve nedoverbakkene. Vinden i håret. Sånne ting.

Det er ikke så mye vind i håret med pilates. Men det jeg liker er at det krever dyp konsentrasjon og ro. I tillegg er det ikke meningen at du skal ta deg selv ut og gjøre noe kroppen din egentlig ikke orker. Øvelsene skal føles behagelige. Det skal være deilig og løfte beina opp i været som en frosk, bevege armene rundt i store sirkler som en pingvin – gjerne med noen lette vekter – og bare tenke på ingenting.

Du kommer til å se helt koko ut! Du kommer til å løfte venstre bein og de andre løfter det høyre. Men det er ikke så farlig. Det er gjør faktisk ingenting! :)

+ Wikipedia: Pilates
+ Josef Pilates

Stikkord: ,
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS