Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Når du er i Stavanger og skal beskrive hvor du er, kan du gjerne si noe sånt som «ved H&M», «på Norli» eller «nedenfor Ark». I Oslo går ikke det. Ark er på hvert gatehjørne. Og Zara, som ikke en gang finnes i Stavanger, er det i hvert fall to av i Oslo. Til og med når du skal over veien i Oslo er det ikke én rød mann, men to.

På Narvesen er det en som spør meg om jeg står i kø. Jeg som er rogalending trives med litt albuerom, vi står jo ikke knødd oppi personen foran oss når vi står i kø, men jeg står jo faktisk i kø og jeg sier ja. Han stiller seg bakerst. Men plutselig, da kassen ved siden av blir aktivert, sniker han seg foran meg.

Litt om dialekt: Jeg har aldri vært den som snakker en annen dialekt enn omgivelsene, men nå er jeg det, og tro meg, jeg ser det på deg når du ikke forstår hva jeg sier. Du får et blankt blikk og øynene dine blir sløve og flytende, men da må du bare huske på å si

«Hæ? Hva sa du nå, a’?»

sånn at jeg kan repetere meg selv, for det er ingen problem, altså.

10 kvadratmeter er ikke all verden, men det er veldig fint og hvitt og på skapet er det speil fra topp til tå. Etterpå får jeg SMS om at jeg kan få leie rommet hvis jeg fortsatt er interessert – tenk å lykkes på sin aller første visning! Men først skal jeg på visning nummer to. Her. Stemmer. Ikke. Kjemien. Det er noe rart som skjer da. Og det er da man sier «Få meg ut herfra!!!» ved å si «Jeg tror jeg må tenke på det, jeg,» og skynder seg ut før man nesten tråkker i en hundebæsj.

Disse flyttegreiene er kompliserte, vi sitter ved fontenen på Einar Gerhardsens plass og tenker «Hva. Skal. Vi. Gjøre?» særlig når man ikke vil brette ut alt på bloggen sin før alt er klappet og klart og før kaffekoppene står på rekke og rad i skapet på kjøkkenet. For hvorfor skal du holde tråden når du kan holde denne koppen imens?

Plong for mystikken!

«Visning» av Lars Saabye Christensen står i utstillingsvinduet hos Tanum. Det er kveld, og det er nå jeg takker nei til de 10 kvadratmetrene jeg fikk ja på. Jeg sender ut et ønske i universet om at det skal gå bra å gå vekk fra den trygge planen, for å ta sjansen på den usikre, men mye finere veien.

Dagstur til Oslo er veldig slitsomt. Det hjelper i det minste å ta flyet den ene veien og nattoget den andre. Nakken min liker ikke nattoget. På morgenkvisten tøyer og strekker jeg meg. Opp i været, ut til sidene!

Føler meg litt krøllete og rar.

Stikkord:
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS