Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Google Analytics

Hallo, Stjørdal, Kvitseid, Dalen! Hallo, Strømmen og Skedsmokorset!

Hallo, verden! Noen bloggere der ute som bruker Google Analytics? Før brukte jeg WordPress Stats, men plutselig sluttet den merkelig nok å telle. Mistanken min er at det kan ha noe med oppdateringen av WordPress å gjøre. Jeg mener å huske at problemet inntraff rundt oppgraderingen til versjon 2.7.1. På siden til Stats-plugin’en står det nemlig Compatible up to: 2.7.

Hvorfor en så populær plugin ikke er blitt oppdatert i takt med WordPress-oppgraderingene er veldig merkelig. Bruker ikke de aller fleste wordpressbloggere WordPress Stats, da? tenkte jeg. Og lurte på hvorfor jeg ikke hadde hørt om noen andre som klødde seg i håret av sin paddeflate besøksstatistikk. Kanskje ikke alle har oppdatert til 2.7.1. Enda den kom som automatisk oppdatering. Ett tastetrykk og woha! Aldri har det vært lettere å oppgradere WordPress. Eller, aldri har det vært lett å oppdatere WordPress. Endelig var det, hva skal jeg heller si; overkommelig. Men hva hjelper det, når statistikken bare blir til en lang, lang strek?

En uke uten besøksstatistikk, og nå er jeg nesten litt glad for at plugin’en sluttet å virke. Nå har jeg nemlig oppdaget et nytt system for å holde styr på bloggstatistikken. Google Analytics!

googleanalytics_kart

Confusicus bruker også Google Analytics og kan informere om funksjonene bedre enn meg. Det han imidlertid ikke tar med i posten sin er at Google Analytics også forteller deg hvilke byer du har fått mest besøk fra.

Google Analytics oppgir altså mye mer informasjon om leserne dine enn WordPress Stats. Kanskje fremtidige plugin-oppdateringer vil tilby en bredere tjeneste, men inntil den tid har jeg en ny favoritt.

Wikipedia står det litt om Google Analytics’ begrensninger. Som f.eks at reklameblokkeringsinnstillinger i nettleseren også kan blokkere besøkstatistikken, slik at alle besøkene ikke blir regnet registrert. Google Analytics kan også bli litt forvirret noen ganger fordi den bruker JavaScript og cookies. Noen nettlesere blokkerer dette, og noen bruker velger å blokkere det. Men det tilhører heldigvis sjeldenhetene.

Som Confusicus, igjen, skriver i en kommentar på bloggen sin er Google Analytics mer forsiktig med tallene sine. De mister gjerne noe tall, men til gjengjeld er det mindre sjanse for at du får opp besøkstall som du ikke har hatt. Det tror jeg er en god ting.

For sikkerhetsskyld er det alltid en godt å ha flere tellere i tilfelle den ene ryker (slik som WordPress Stats gjorde for meg) eller med mistanke om at en av dem ikke er riktig troverdige.

Men nå må jeg gå tilbake bak Elefantzonen.com-kulissene og analysere hvem dere er! Korriger meg gjerne om jeg har skrevet noe feil.

Stikkord:
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS