Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Trafikalt grunnkurs

Vi sitter rettet mot en tavle, det er som å være tilbake på skolen igjen. Kjørelærer-personen har gått ut for å hente mer kaffe, han fungerer bedre som barrista enn som kjøre-foreleser. Utenfor er det en skjerm som viser kollisjoner. Plastikkdukker kjører inn i vegger og brekker nakken. De knekker som pepperkaker. Kollisjonsputene spruter ut i ansiktene deres, men det er ingen håp. Vi skal lære å unngå dette, men han som skal lære oss det er ute for å hente mer kaffe, og nå tar en av sekstenåringene opp en sprettball og dabber den før han hikster gutteaktig til kameratene sine.
«Hvor gamle er dere egentlig?»

En eldre gutt har irritert seg en stund. Jeg har studert den tikkende blodåren i pannen hans helt siden den dukket opp.
Ingen svarer. Alle bare måper og ser på ham. Gutta gjemmer sprettballen. Han fortsetter.
«Er alle her seksten?»
«Mange nikker. Noen mumler ‘ja’»
Jeg bare ser på.
«Er det ingen av dere som faktisk har fylt atten?»
Å ikke respondere nå ville være som å lyve, så jeg gjør et lite vink og sier at jeg er nitten.
Han stopper. «Du er nitten?» Jeg nikker.
Det påvirker lite. Blodåren trekker pusten. Så sier han alvorlig:
«Men jeg,» han sukker, «jeg er faktisk tjueto!»

«Ja? Vil du ha en premie, eller?» svarer en av sekstenåringene, Underholderen, som alltid får alle til å le. Og nå ler de igjen. Den gamle mannen rister på hodet og synker ned i papirene sine. Så kommer kjørelæreren og spør hvem som skal ha kaffe. Du? Skal du ha? Okei. Han heller den sakte, sakte-sakte, og alle venter mens den klamme tisselyden renner ned i kopp etter kopp. På skjermen utenfor vinduet knekker dukkene for tredje gang. Er det noen som skal ha mer kaffe nå?

Stikkord:
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS