Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Disse forfatterne kommer – kommer du?

Helgen 20. til 21. september er det Bokfest i Oslo. Jeg visste ikke om dette før Elisabeth IC spredte det gode budskap via Twitter. Det var det bra at hun gjorde!

http://www.elefantzonen.com/wp-content/bokfest08.jpg

Men jeg skal være ærlig. Egentlig pleier jeg ikke å være utpreget litteraturinteressert. Jeg vil riktignok – i fare for å gjenta meg selv – bli forfatter (jada, jada). På en annen side har jeg ikke lest halvparten av forfatterne på bildet over! Men jeg har jo hørt om dem, mange ganger, og jeg vet at det ville være veldig interessant å høre dem lese opp fra bøkene sine, se dem i intervjuer, samt å samle opp litt forfatter-energi fra et flukende nytt og råflott operahus stappfullt av småsprø skribenter. For ikke snakke om Elisabeth og meg!
– Og kanskje deg?

Ikke sjelden føles det som om alle bor i Oslo, eller med nær tilgang til hovedstaden. Jeg vet ikke hvor stor prosentdel av leserne mine som holder til der, men jeg tipper den er ganske stor. Så om alt går som planlagt ville det være like moro og nesten enda bedre å treffe noen av alle dere der ute som vi kjenner fra bloggsfæren! Vi kan utveksle kommentarer uavhengig av WordPress, beskue snodige forbipasserende, drikke rødvin, utveksle notatbok-erfaringer og gå på kafé! Jeg er spent på interessen rundt dette!

Når jeg skriver dette innlegget har jeg ikke konfrontert noe videre med min med-vestlandske potensielle reisekompanjong, men jeg satser på at det eneste spørsmålet her er om flere hyggelige litteratur-nysgjerrige vil henge seg på. Jeg for min del ser ingen grunn til å la helgen 20. til 21. september gå til spille på noe som umulig kan bli like spektakulært som den spennende kulturbegivenheten i Oslo! Så hva sier du?

Programmet

Lørdag 20. september kl 17: Åpningsforestilling kr 100,-
Operaens administrerende direktør, Tom Remlov, ønsker Bokklubbens Bokfest velkommen til Operaen
Per Petterson gir en forsmak på høstens roman, Jeg forbanner tidens elv. Kunstnerisk innslag ved Den Norske Opera. Den egyptiske forfatteren Alaa Al Aswany har i romanen Chicago beskrevet hvordan det amerikanske samfunnet har hardnet til og blitt mer fremmedfiendtlig etter 11. september. Sondre Bratland synger Olav H. Hauge, med musikalsk følge av Knut Reiersrud (gitarer), Tore Bruvoll (gitarer) og Hans Fredrik Jacobsen (fløyter, accordion). Ruth Lillegraven bidrar med opplesning og forteller om sitt forhold til Olav H. Hauge. Sist, men ikke minst, blir det verdenspremiere på den første oversettelsen av Carlos Ruiz Zafóns Engelens spill. Gjennom en magisk forestilling i lyd og bilder får vi et nytt møte med Zafóns Barcelona, med David og bøkenes kirkegård. Programleder: Turid Birkeland

Søndag 21. september kl 14: Festforestilling kr 50,-
En variert festforestilling med litteratur og musikk. Fredrik Skavlan forteller om sin bikarriere som tegner. Forfatter og historiker Simon Sebag Montefiore forteller om Stalin, Potemkin, og Anne Holt og Liza Marklund møtes til samtale om sine krimhelter. Musikalsk innslag ved Randi Stene (vokal), Lars Anders Tomter (bratsj) og Ketil Bjørnstad (flygel).
Programleder: Hilde Hummelvoll

Søndag 21. september kl 16: Ordets makt kr 50,-
De tidligere statsministrene Odvar Nordli og Kåre Willoch møtes til diskusjon om Norge i dag. Kjell Askildsen leser en novelle og den amerikanske professoren og kritikerroste forfatteren David Rothkopf forteller om sine erfaringer med verdens superklasse. Musikalsk innslag ved Randi Stene (vokal), Lars Anders Tomter (bratsj) og Ketil Bjørnstad (flygel).
Programleder: Trine Eilertsen

Søndag 21. september kl 18: Vindu mot verden kr 50,-
NRKs korrespondenter Tomm Kristiansen, Kjersti Strømmen og Philip Lothe samtaler om hendelser som har rystet verden.
Den egyptiske forfatteren Alaa al Aswany har i romanen Chicago beskrevet hvordan det amerikanske samfunnet har hardnet til og blitt mer fremmedfiendtlig etter 11. september.
Gregory David Roberts forteller om den selvbiografiske romanen Shantaram, som rommer oppsiktsvekkende erfaringer fra hans liv som narkolanger, slumlege og mafiaboss. Morten Harket er en av de mange som har latt seg begeistre av boka og feirer Norges-lanseringen med en sang dedikert til Gregory David Roberts!
Programleder: Eva Bratholm

Søndag 21. september kl 20: Litteraturgalla kr 50,-
Kolbein Falkeid leser dikt, og Lars Saabye Christensen forteller om Beatles-trilogien, som han har satt et verdig punktum for med Bisettelsen. Anne B. Ragde setter Carl Frode Tillers forfatterskap svært høyt. På Bokfest møtes de til samtale om skriveprosess, suksess og det å følge egen bok til scenen. Otto Homlung innleder før Trøndelag Teaters visning av scener fra Ligge i grønne enger.
Programleder: Turid Birkeland

Stikkord: ,
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS