Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Mac på museum

I disse dager er macen min for salg på Finn.no. Jeg tenker noen ganger på at hvis jeg var en berømt forfatter, så kunne min gamle MacBook Pro blitt solgt for store penger på kjendisauksjon. Bare for klenodiets skyld. Ingen ville brydd seg om at det finnes macer der ute nå som har mer GhZ. Heller ikke at den sikkert trenger en oppdatering. Hvis jeg var en berømt forfatter, ville de bare satt den inn bak et blankt, låst glass. De få gangene de ville berørt den, ville det være med den varsomste hånd, innepakket i hvite hansker.

macbook0708.jpg

Men vent nå litt. Selger jeg macen min? Hva skal skje med Elefantzonen da? Macen er jo mitt aller viktigste verktøy! Har jeg blitt gal? Skal jeg bruke pengene på surfebrett, emigrere til Florida og slutte med skriving for alltid? Nei! Akkurat i dette øyeblikk skriver jeg på min nye 2,1 GhZ 13’’ Macbook (bildet). Hva er vitsen med å ha en bærbar data hvis den er 15’’ og jeg ikke gidder å ta den med meg steder? Nå gidder jeg å ta den med meg. Jeg kunne til og med tenke meg å ta den med meg uten planer om å bruke den. Bare for gleden av å ha den med. Det er litt dumt å bli så forfengelig av en teknologisk duppeditt. Men det kan også, i noens øyne, anses som dumt å gå fra MacBook Pro til MacBook, uten pro. Det er mye vi ikke forstår mellom himmel og jord. Nå som jeg blir ’pro’ mediegrafiker vil jeg kanskje heller bruke macen mest til å skrive. Tove Nilsen har en steinaldermaskin og hun skriver godt. Den er ikke en gang mac.

Stikkord:
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS