Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Fremtidens litteraturhistoriebøker

Har du sett Lost in Translation?

lostintranslation_elevator.jpg

Ja, men jeg synes den var kjedelig.

Hæ?!

Jeg sovna av den.

Hva?
(snur seg) Du da? Har du sett Lost in Translation?

Eeeem. Jeg tror det. Nei, jeg husker ikke. Kanskje?

Hva? Kanskje?!

Du har tydeligvis sett den …

Ja, det er en kjempefin film.
Lost in Translation er virkelig en ordentlig fin film.

Du har visst begynt å se film nå, på ordentlig?

Jo …

Ja, for før var du bare sånn «jeg er abstrakt, jeg er distré og klarer ikke å følge med»

Ja …

Og nå ser du film?

Ja!

Så bra!

Ja, det synes jeg også.
(Snart begynner jeg vel å lese BØKER også. Ja. Jeg tror faktisk det kan se sånn ut. Jeg prøver alltid, det skal ikke stå på det. Jeg låner bøker og leverer dem tilbake. Jeg leser dem ikke ferdig, det er riktignok en hake. Men jeg prøver iallfall. Forutenom denne selvbiografiske observasjonen, liker jeg tanken om å kunne fortelle dere om bøker jeg leser og hvordan jeg knytter disse opp mot mitt eget liv. Jeg tror det er en del av menneskets natur å lengte etter å være en del av noe, og jeg lengter etter å være en del av litteraturen, selv om jeg til tider tar meg selv i å utøve dysletiske tendenser.)

Dialog slutt.

Hvis jeg ser på meg selv som en type litteratur, da lurer jeg på hvaslags litteratur jeg er, om jeg er en del av denne egosentrisk-filosofiske jenteblogglitteraturen, eller om jeg er en del av noe annet. Moteblogglitteraturen er jeg iallfall ikke en del av. Men om vi trør et steg tilbake og ser på det store bildet, altså, hvis vi slår opp i fremtidens historiebøker, på året 2008 – hvordan vil vi bli beskrevet, alle vi som skriver; hva er det med måten vi konstruerer våre setninger på som vil karaktere fremtidens litteratur? Kan vi i det hele tatt unnslippe det faktum at vi lever og skriver i denne tidsepoken? Er vi dømt til å karakteriseres som den samme typen, bare fordi bildet til slutt blir så stort at hver og enkelt forsvinner? Eller er jeg bare fryktelig naturalistisk nå? Og jeg som trodde jeg var en nyromantiker …

Charlotte (Lost in Translation): I tried taking pictures, but they were so mediocre. I guess every girl goes through a photography phase. You know, horses… taking pictures of your feet.

Stikkord: , ,
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS