Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Det jeg egentlig mente

Soundtrack: Comeback Kid – Wake The Dead

Jeg er dritgod i innebandy. Jeg løp mot en av de beste gymguttene i klassen, han hadde ballen, og jeg hykket ham elegant med kølla slik at han falt, jeg så at han falt, han ramlet i gulvet, likevel så jeg meg ikke tilbake. Jeg snappet bare opp ballen og styrtet mot mål, hvor jeg sendte inn ballen, og jeg scooret! Jaaaaaaa! Senere, da motspilleren hadde reist seg og ballen igjen var tilbake i spill, hørte jeg en høylytt beskjed fra sidelinja til en spiller på det andre laget: «Pass deg! Binka er rett bak deg!!!» Hvem skulle trodd at slike ord noen gang ville florere i gymsalen?

Vi klarer det vi vil klare, og vil vi score, så scorer vi! Hvis ikke, var det ikke meningen, og det er ikke noe å være lei seg for (jeg bommet også, enkelte ganger fikk jeg ikke en gang tak i ballen, men det er momenter i skyggen av dette glansbildet).

Det jeg mente da jeg sa at «det går ikke an å forandre noen», var ikke slik det kunne høres ut. Det går an å forandre noen, eller noe, eller hva det måtte være. Det er bare det, at denne eneste «noen», er deg selv. Dermed er jeg ingen determinist slik du antydet. Sikkert ikke så rart, for måten jeg sa det på tatt i betraktning, kunne det lett tydes slik, det har jeg full forståelse for. Men da du søkte opp begrepet på Wikipedia og alle teoritermene slo imot meg som piler, glemte jeg plutselig hele min visjon og kunne ikke forsvare den meningen jeg egentlig ville formidle.

En maur kan bli rockestjerne i sitt neste liv. Og en skribent kan bli en ærefryktet innebandyspiller- i samme liv attpåtil. Du kan klare hva du vil. Bare du har tro på det. Bare du virkelig vil. Det er ikke alltid vi kan kontrollere alle disse viljene og lystene og ønskene våre, så om det ikke går, må vi ikke fortvile, men heller gå inn i oss selv på nytt, for der ligger «The Source Of Everything» og «The Science Of Sleep», og et lite fnugg av «Le Fabulex destin d’Amélie Poulain». Og jeg er ingen determinist. Ingen naturalist. Når jeg skriver, maler jeg med ulike pensler med maling i ulike farger- farger som selv kan få lov til å bestemme hvilken farge de vil være, bare de vil det nok.

Hvilken farge vil DU være?

Stikkord:
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS